'THY, Myanmar’a gelsin'

Düzenleyen:
'THY, Myanmar’a gelsin'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin Nepido Büyükelçisi Kerem Divanlıoğlu, Türkiye’nin Arakan konusundaki tutumunun, sahada ve masada yürüttüğü aktif ve güçlü diplomasinin örneği olduğunu belirterek “Türkiye, Myanmar’da sahada çok zorlu projeleri kendi kapasitesiyle yapan bir avuç ülkeden biri” dedi.

Büyükelçi Divanlıoğlu, Türkiye’nin uluslararası alanda Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) destek faaliyetlerine öncülük ettiğini, bu desteğin üç boyutta sürdürüldüğünü söyledi. İlk boyutun, uluslararası platformlar olduğunu vurgulayan Divanlıoğlu, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) gibi uluslararası platformlardaki girişimlerde aktif yer aldığını dile getirdi. Türkiye’nin bu konuda ikinci bir gündeminin bulunmadığının altını çizdi. Türkiye’nin desteğinin ikinci boyutunun “sahadaki faaliyetler” olduğunu söyleyen Divanlıoğlu, şöyle devam etti: Türkiye’nin Arakan konusundaki tutumu, yürüttüğü ‘sahada ve masada aktif ve güçlü diplomasi’ politikasının bir örneğidir. Bu konuda da hem sahada hem de masadayız.  
Divanlıoğlu, Arakanlı Müslümanlara verilen desteğin üçüncü boyutunun da “Myanmar ile diyalog” olduğunu ifade ederek, “Biz bütün bunları Myanmar yönetimiyle diyalog içinde yapabiliyoruz” diye konuştu. Divanoğlu, Türkiye ve Myanmar’ın ikili diyaloğu geliştirerek birbirini daha iyi tanımasından yana olduklarını belirterek “Türk Hava Yolları Myanmar’a gelsin istiyoruz. Arakanlılar dışında Türkiye’ye çok özel sevgi ve saygı duyan 2 milyon Müslüman var” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...