Thodex davası: Fatih Özer'e 40 bin 564 yıl hapis talebi

Düzenleyen:
Thodex davası: Fatih Özer'e 40 bin 564 yıl hapis talebi

GÜNDEM Haberleri

Binlerce kişiyi dolandırıp Arnavutluk’a kaçan Faruk Fatih Özer'in kurduğu kripto para borsası Thodex hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 268 sayfalık iddianamede, 2 bin 27 kişi müşteki, 21 kişi de şüpheli olarak yer aldı. İddianamede, 21 şahıs için “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüte üye olma, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama”suçlarından 40 bin 564’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Thodex bünyesinde işlenen bu suçlardan elde edilen bütün malvarlığı değerlerine de el konulması istendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...