Teröristler İslam'ı lekeliyor, Cihat değil VAHŞET

Teröristler İslam'ı lekeliyor, Cihat değil VAHŞET

GÜNDEM Haberleri

IŞİD, El Kaide, Taliban, Boko Haram, Eş Şebab, El Nusra gibi terör örgütleri sözde İslam adına her türlü vahşeti sergiliyor.

İslamofobi güçlenirken, Batı elini ovuşturuyor. Türkiye'nin Musul başkonsolosluğunu basarak dünya gündemine oturan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü, adını kurbanlarının kafasını kesip sosyal medyada yayınlamasıyla duyurdu. Örgüt üyeleri, kendileri gibi düşünmeyenleri kurşuna diziyor, testereyle kafalarını kesiyor, ciğerlerini söküp çiğ çiğ yiyor. Dünyaya insanlık dışı görüntüler veren IŞİD, İslam adına hareket ettiğini söylüyor. Oysa adanmışlık ruhuyla büyük katliamlara imza atan militanlar, en büyük kötülüğü İslam'a yapıyor. Üstelik IŞİD bu konuda yalnız değil. Dünyada İslamofobiyi güçlendiren çok sayıda eli kanlı terör örgütü bulunuyor. Afganistan ve Pakistan'da Taliban; Mısır, Irak, Nijerya, Somali, Suriye ve Yemen gibi birçok ülkede El Kaide; Suriye'de El Nusra, Somali'de El Şebab, Nijerya'da Boko Haram, Batı'nın "İslam terör dinidir" algısını oluşturmak için oluşturduğu özel organizasyonlarmış gibi çalışıyor. nbsp;Dini simgeleri kullanan terör örgütlerin birçok ortak noktası bulunuyor. Hepsi de Selefi ve vehhabi inancına sahip. Bütün eylemlerinden öncelikle İngiltere haberdar oluyor. Eylem yaptıkları yerlerin hemen hepsi de bir dönem İngiliz sömürüsü oldu. Bir Müslümanın ilk önce bilmesi gereken Kelime-i Tevhidi özellikle simgelerine yerleştiriyorlar. Militanların çoğu İslamiyet'i sonradan tanımış, macarecı gençlerden oluşuyor. Bunların büyük kısmı Avrupa ülkelerinden geliyor. Söz konusu terör örgütleri özellikle altın, petrol, doğalgaz zengini ülkelerde faaliyet gösteriyor. nbsp;İsmi katliamlarla anılan terör örgütlerinin hepsi de El Kaide'nin içinden çıktı. İşgalcilere karşı mücadele için kurulup, daha sonra kendi halklarına zarar verdiler. Mesela El Kaide, 1988'de Rusya'ya karşı savaşta doğdu. Mücahitleri tek çatı altında örgütledi. Daha sonra yerine kurulan Taliban, Afgan halkına baskı rejimi haline geldi. Sık sık canlı bombalarla eylem yapan Taliban, önceki gün de oy kullananların parmağını kesti. nbsp;
El Kaide'den kopan IŞİD de ABD işgalinden sonra, Şii yönetimine tepki olarak doğdu. Suriye'de büyük katliamlara imza attı. Suriye'de Beşar Esad, Irak'ta Nuri el Maliki yönetimiyle kol kola. Sünnilere yönelik büyük kıyım yapıyorlar. Son olarak Tikrit'te bin 700 Irak polisi, Teleferde 60 Türkmen kurşuna dizildi. Ortaya çıkan görüntüler, batı medyasında manşetlere taşındı. Geçen ay da Rasulayn'da 30 kişiyi katletti. Örgütün şimdiye kadar ne kadar kişiyi öldürdüğü belirsiz. nbsp;
Dünyanın üçüncü büyük petrol rezervine sahip Nijerya'da terör estiren Boko Haram, yüzlerce kız öğrenciyi kaçırdığı eylemiyle gündem olmuştu. Örgüt, Kamerun sınırındaki bir şehri basarak en az 300 kişiyi katletti. Ocak ayında da bir köye baskın düzenlenmiş, 106 kişi öldürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...