Teröre desteği keseceğini garanti eden İsveç’ten skandal karar! FETÖ'cü Bülent Keneş’in iadesini reddetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Teröre desteği keseceğini garanti eden İsveç’ten skandal karar! FETÖ'cü Bülent Keneş’in iadesini reddetti

GÜNDEM Haberleri

İsveç’te yaşayan FETÖ soruşturması kapsamında Türkiye’ye iadesi istenen firari şüpheli Bülent Keneş’le ilgili yeni gelişme yaşandı. NATO üyeliği için teröre desteği keseceğini ve mücadele edeceğini belirten İsveç FETÖ şüphelisi Bülent Keneş’in iadesini durdurdu. 

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik talepleri Türkiye tarafından teröre destek verdikleri nedeniyle veto edilmişti. Geçtiğimiz aylarda imzalanan 3'lü muhtırada söz konusu İskandinav ülkeleri NATO üyeliği karşılığında Türkiye'nin taleplerini kabul etmişti. eröre verdiği desteği geri çekeceğine dair söz veren İsveç'ten skandal bir karar geldi. İsveç'te yaşayan, FETÖ soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi reddedildi. 

ŞARTLAR OLUŞMADI

Yargıtay’dan yapılan açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İADESİNİ İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş’in, bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı.
Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Keneş, İsveç'te yaşıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...