Terörden kaçanlara devlet şefkati!

Düzenleyen:
Terörden kaçanlara  devlet şefkati!

GÜNDEM Haberleri

Hükümet terör olaylarından etkilenen vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak için seferberlik ilan etti.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın baskısı sebebiyle binlerce insan, evlerini terk etmek zorunda kaldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Oluşan zararları tek tek telafi edeceğiz” açıklamasının ardından dün Çankaya Köşkü’nde “hendek tedbirleri” masaya yatırıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş koordinasyonunda dört başlıkta yapılan toplantıdan kapsamlı önlem paketi çıktı. Davutoğlu’nun açıklaması beklenen pakette yer alması öngörülen bazı tedbirler şöyle...
 YARIYIL TATİLİNDE DERS
 Güvenliğin sağlanması ve öğretmenlerin bölgelerine dönmesiyle birlikte yoğunlaştırılmış eğitim devreye girecek. Cizre ve Silopi’deki 172 okulda eğitim gören 80 bin 255 öğrenciye yarıyıl tatilinde eğitim verilmesi planlanıyor. Eğer takvim yeterli olmazsa, hafta sonları da öğrenciler ders görecek. Nöbeti olan doktor ve hemşirelerin bir hafta hastanede kalması öngörülüyor. Nöbetteki sağlık personeli için ev hayatı imkanı oluşturulacak. Ulaşımda güvenlik güçlerinden destek alınacak. 
ESNAFA KOLAYLIK
 Terörden kaçanlara gittikleri yerde her türlü destek sağlanacak. Çoğunluğu, eş, dost ve akrabalarının yanına gittiği belirtilen vatandaşlar, sosyal yardımlar kapsamında desteklenecek. Kamu kurumlarının lojman ve kamplarında ağırlanacak. Gerekirse kış döneminde boş olan otellerden spor salonlarından yararlandırılacak. Esnafla ilgili de Maliye Bakanlığı çalışma yapacak. Bu kapsamda, vergi borçlarının ötelenmesi, faizsiz kredi imkânlarının sağlanması gibi seçenekler masada. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...