Terör örgütü ve yandaşlarına yurt çapında baskın

Terör örgütü ve yandaşlarına yurt çapında baskın

GÜNDEM Haberleri

IŞİD ve PKK'ya yönelik 16 şehirde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 297 kişi gözaltına alındı.

Artan terör olayların karşı harekete geçen güvenlik güçleri, büyük bir operasyon başlattı. IŞİD ve PKK başta olmak üzere marjinal sol örgütlere yönelik 16 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 297 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında, vatandaşlara ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylem gerçekleştiren ya da eylem hazırlığı içinde olanlar da var. En büyük baskınlar İstanbul'da gerçekleşti. Yaklaşık 5 bin polisin katıldığı 26 ilçede 140 adrese yapılan operasyonlarda 36'sı yabancı 103 kişi gözaltına alındı. Yabancı uyruklu şüphelinin IŞİD'le bağlantılı olduğu öğrenildi. nbsp;
İZMİR'DE 'PARALEL'E DARBE
nbsp;Operasyonların İzmir ayağında PKK'lı olduğu öne sürülen 7 kişi; Parelel Yapı'ya finans sağladığı öne sürülen 22 kişi gözaltına alındı. PKK'lılar arasında HDP İzmir İl Yöneticisi B.S.Ş. de var. Evlerinde benzin dolu bidon ve molotofkokteyli ele geçirilen zanlıların, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları; örgüt adına otobüs yakma, iş yeri kundaklama, orman yangını çıkarma eylemi hazırlığında olduğu iddia edildi. 2'sinin yaşı 18 yaşından küçük. Paralel yapı mensubu iddiasıyla yakalananlardan 5'i öğretmen. nbsp;
DİYARBAKIR'DA 17 KİŞİ nbsp;
nbsp;Iğdır'daki terör baskınlarında yakalananlar içinde; Halkların Demokratik Partisi (HDP), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileriyle eski Iğdır Belediye Başkanı da yer alıyor. Öte yandan; Diyarbakır'da bir polisin şehit olduğu silahlı saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonlarda da 17 kişi gözaltına alındı. nbsp;
HDP HEMEN SAHİP ÇIKTI
nbsp;Operasyonlara HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, şu tepkiyi gösterdi: "IŞİD'e yönelik büyük operasyon adı altında gerçekleşen baskınların hedefi bir kez daha yurtsever, devrimci ve demokrat gençlik olmuştur. Anlaşılan odur ki öldürmekle yetinmeyen zihniyet gözaltılarla yıldırmaya çalışmaktadır."
Terör örgütü ve yandaşlarına yurt çapında baskın

IŞİD'in İstanbul sorumlusu
İstanbul'daki terör operasyonunda IŞİD'in İstanbul'daki bir grubunun sorumlusu olduğu iddia edilen ve ''Ebu Hanzala'' kod adıyla bilinen Halis Bayancuk da yakalandı. Eşiyle birlikte gözaltına alınan Bayancuk, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen internet sitelerinde Türkiye'ye tehditler yağdırıyordu. 2014'te El Kaide'ye yönelik baskında gözaltına alınarak bir süre tutuklu kalan Bayancuk'un terör örgütüne eleman kazandırmak için çalışmalar yaptığı öne sürüldü. ''Ebu Hanzala''nın Bağcılar'daki evinde ise; örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler bulundu.

Terör örgütü ve yandaşlarına yurt çapında baskın


"IŞİD'Cİ CANLI BOMBA" İDDİASI
Suruç eylemiyle bağlantılı ve IŞİD'in canlı bombalarından biri olduğu iddia edilen Ö.Y., Antalya'da yakalandı. Ö.Y.'nin Rakka'da örgütün saflarında nbsp;çatışmalara katıldığı belirtildi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...