Terör örgütü PKK'nın çocuk istismarı belgelendi! BM Raporu: Geçen seneye göre tam 3 kat arttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Terör örgütü PKK'nın çocuk istismarı belgelendi! BM Raporu: Geçen seneye göre tam 3 kat arttı

GÜNDEM Haberleri

PKK/YPG terör örgütünün çocuklara yönelik istismarının arttığı, çatışma alanlarında kullanılan çocuk sayısının ise geçen seneye göre üç kat artarak bin 287'e ulaştığı Birleşmiş Milletler raporlarına yansıdı.

PKK/YPG terör örgütün insanlık dışı faaliyetleri uluslararası kurumların raporlarına da yansıyor. BM, terör örgütünün çocuklara yönelik istismarının arttığı bir kez daha belgeledi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Terör örgütü PKK/YPG'nin çocuklara yönelik istismarının arttığı, Suriye'nin kuzeyinde çatışma alanlarında kullanılan çocuk sayısının geçen seneye göre üç kat artarak bin 287'e ulaştığı ve bunun da Birleşmiş Milletler (BM) raporlarında yer aldığı belirtildi.

Terör örgütü PKK/YPG ve uzantılarının çocuklara yönelik istismarı, BM'nin yıllık resmi raporuna da yansıdı.

BM’nin 5 Haziran tarihli “Çocuklar ve Silahlı Çatışma” konulu yıllık resmi raporuna göre, terör örgütü PKK/YPG ve uzantıları tarafından Suriye'nin kuzeyinde geçen sene toplam bin 287 çocuk çatışma alanlarında kullanıldı.

Geçen sene yayımlanan raporda ise, terör örgütünün çatışma alanlarında kullandığı çocuk sayısı 457 olarak belirtilmişti.

Terör örgütünün çocuklara yönelik istismarı bir sene içinde yaklaşık üç kat artarken, güvenlik kaynakları bu büyük suiistimale özellikle Batı kamuoyunun sessiz kalmasına tepki gösterdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...