Çözülme sürüyor! Bir terörist daha ikna yoluyla teslim oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çözülme sürüyor! Bir terörist daha ikna yoluyla teslim oldu

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Güvenlik güçlerinin terörün kökünü kurutmak için yaptığı çalışmalar devam ediyor. Hakkari'de PKK'lı bir terörist, ailesi ve kendisiyle yapılan ikna çalışmaları sonrası teslim oldu.

Terörün kökünü kurutmak için operasyon üzerine operasyon düzenleyen Türkiye, bir yandan da ikna çalışmalarını sürdürerek terörist sayısını kısa sürede bitirmeyi hedefliyor. Son olarak Hakkari'de polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu ikna edilen PKK'lı bir terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) ve ikna faaliyetleri çerçevesinde 1 erkek bölücü terör örgütü mensubunun ailesi ve kendisi ile yapılan görüşmeler neticesinde 14 Eylül 2023 günü Şırnak Habur Sınır Kapısı'ndan ülkemize teslim olması sağlanmış. İşlemlerinin tamamlanmasını müteakip 18 Eylül 2023 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır."

DİYARBAKIR'DA BİR TERÖRİST TESLİM OLMUŞTU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 Eylül'de sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Diyarbakır Annelerinin çığlıklarının yankılanmaya devam ettiğini, teslim olan bir örgüt mensubunun daha annesiyle buluştuğunu belirtmişti.

Diyarbakır Annelerinin sürdürdüğü evlat nöbetinin 1462. gününde, terör örgütü mensubu H.Ç'nin Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına ikna yoluyla teslim olduğunu ifade eden Yerlikaya, "Diyarbakır Annelerinin başlattığı evlat nöbetleriyle bugüne kadar 46 terör örgütü mensubu ikna edilerek teslim oldu. Milletimizin huzur ve güvenliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...