Terör örgütü deşifre oldu

Düzenleyen:
Terör örgütü deşifre oldu

GÜNDEM Haberleri

​Kendini patlatarak öldüren terör örgütü DAEŞ’in Gaziantep sözde emiri Yunus Durmaz’ın dijital verilerinde örgüt elemanlarına, istihbarat ve emniyete karşı kendilerini nasıl gizleyeceği ve koruyacağı konusunda talimatlar verdiği ortaya çıktı.

Ebru Karatosun ANKARA 

Durmaz’ın, örgüt elemanları için “takip nasıl olur”, “yaya takibinin atlatılması”, “araçlı takibin ortaya çıkarılması ve atlatılması” başlıkları çıkardığı ve nasıl kamufle yapılacağını anlattığı kaydedildi. Durmaz, takip edildiğini hisseden militanlar için yapmaları gerekenleri şu şekilde sıraladı: “Hızlı hareket edip ansızın durmak, tali yola girmek, sinyal vermeksizin dönmek, aynaları gözetlemek, kavşakta turlamak, bina etrafında turlamak, çıkmaz sokağa girmek, kırmızı ışıkta geçmek, ters yola girmek, aracı uygun yere bırakıp takibi deşifre etmek ya da taksiye binip ters istikamete gitmek.” Güvenlik birimlerinin, canlı bomba eylemi yapacak olan örgüt üyelerini deşifre etmeye yönelik taktiklerini de yazan Durmaz, “Alınma tehlikesi yoksa normal hayatına devam edip bağlantı ve temaslarını kesmeli ve kesinlikle heyecana gelmemeli. 2 ya da daha fazla kapısı olan kalabalık merkezlere girenler, yanında değişik elbiseler taşımalı. Türkiye’de takip eden personel her bölgede değişir. Biz de her bölgeye değişik kılıklara girersek atlatabiliriz” ifadelerini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...