Terör inlerini başlarına yıktık

Terör inlerini başlarına yıktık

GÜNDEM Haberleri

TSK gece yarısı operasyonuyla Irak'ın kuzeyindeki teröristlere ait 81 hedefi imha etti. Millî Savunma Bakanı Akar’ın yönettiği harekâta savaş uçaklarının yanı sıra, İHA’lar, HİK ile tanker uçakları da katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından son dönemde Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerini artırarak hudut ve halkın güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne yönelik hava harekâtı düzenlendi. Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklar tarafından düzenlenen ve “Pençe-Kartal Operasyonu” adı verilen harekât öncesinde hedefler özenle seçildi. Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’taki terör yuvalarına yönelik harekâta savaş uçaklarıın yanı sıra İHA’lar, havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı ile tanker uçakları katıldı. Pençe-Kartal Operasyonu kapsamında söz konusu bölgelerdeki 81 hedef kısa sürede imha edildi. Uçakların hedefleri vurmasının hemen ardından mağaralarda ikincil patlamaların meydana gelmesi dikkati çekti. Söz konusu patlamaların hedeflerdeki mühimmat ve akaryakıtın isabet almasından dolayı yaşandığı belirlendi. Harekâtta büyük oranda yerli ve millî mühimmat kullanıldı.
Harekâtın planlaması sırasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunmasına azami hassasiyet gösterilirken aynı özen harekâtın icrasında da sergilendi. Teröristlerin, vurulan bazı kritik hedeflerdeki ağır zayiat sonrasında sivil halkı canlı kalkan olarak kullanmak için köylerden toplamaya başladığı tespit edildi. Bunun üzerine sivil halka zarar vermemek için bazı hedeflere yapılacak atışların iptal edildiği, uçakların emniyetle üslerine döndüğü öğrenildi.

AKAR’DAN PİLOTLARA TEBRİK
Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, harekâtın başarıyla tamamlanmasının ardından üslerine dönüş yolunda olan pilotlara telsizden seslendi. Pilotları başarıyla tamamladıkları görevlerinden dolayı tebrik eden Akar, “Terör yuvaları yerle bir edildi. Ülkemizi, milletimizi, karakollarımızı, üs bölgelerimizi taciz eden, buralara saldırı planlayan terör yuvaları teröristlerin başlarına yıkıldı” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...