Terör 20 bin kişiyi evinden etti

Düzenleyen:
Terör 20 bin kişiyi evinden etti

GÜNDEM Haberleri

Sokaklara yerleştirilen patlayıcılar, kazılan hendekler ve kurulan barikatlar yüzünden evlerinden çıkamaz hâle gelen vatandaşlar çareyi göç etmekte buldu.

Terör örgütü PKK’nın daha önce kırsalda gerçekleştirdiği saldırılarını şehirlere taşıyarak, hayatı âdeta felç etmesi sebebiyle binlerce aile can güvenliği endişesiyle göç etmek zorunda kaldı. Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçesi, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçesi ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde binlerce aile, soğuk havaya rağmen çocuklarıyla yollara düştü. Aileler yanlarına aldıkları bazı erzak ve eşyalarıyla başka ilçelere veya kent merkezine giderken, kimi aileler ise daha güvenli gördükleri mahallelerdeki yakınlarının evine sığındı.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Ahmet Ökten, terör olaylarından dolayı ilçeden yaklaşık 20 bin ailenin göç ettiğini söyledi. Ökten, “Hendek ve barikatların olduğu mahalleler ilçe nüfusunun en yoğun ve kalabalık olduğu mahalleler. Çok ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Eğer böyle devam ederse ilçemizin nüfusunda ciddi oranda azalma olacak” diye konuştu.
Ailelerin bir kısmı olayların yaşanmadığı, daha güvenli gördükleri Dicle, Alibey, Kale, Şah ve Dağkapı mahallelerine taşınıyor. Düşük gelirli bazı aileler can güvenlikleri için kendi evlerini bırakıp, kısıtlı imkanlarına rağmen, bu mahallerde ev kiralamak zorunda kalıyor. Bu mahallelere yoğun talep gösterilmesi nedeniyle vatandaşlar bu defa da kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyor. İlçede emlakçılık yapan bir kişi de olayların yaşandığı mahallelerde yoğun göç olduğunu belirterek, “400’ü aşkın aile evlerinin satışını yapmam için anahtarlarını bırakıp, ilçeyi terk etti. İlçede ev satışları da durdu. Mevcut durumdan dolayı kimse ev satın almıyor” diye konuştu.

HAYAT DURDU
Son aylarda terör nedeniyle elektrik, su ve kanalizasyon şebekesinin zarar görmesi, hendek kurulan ve barikat kazılan cadde ve sokaklarda çöplerin düzenli olarak toplanamaması vatandaşları mağduriyetini artırıyor. Hendek ve barikatlarla ulaşıma kapatılan cadde ve sokaklara yangın veya acil vaka olması halinde itfaiye ve ambulans araçlarının da geçiş yapamaması vatandaşları endişelendiriyor. Saldırıların özellikle düşük gelirli aileleri mağdur ettiği bölgede ekmek almaya gitmek bile büyük risk...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...