Temizlik ne zaman ve nasıl olacak?

Temizlik ne zaman ve nasıl olacak?

GÜNDEM Haberleri

2. deneme de tutmadı. İçerdeki uzantıları bedel ödeyip hesabını vermeyecekler mi? Bakalım temizlik nasıl yapılacak?

E tabii bazı gariplikler de yok değil.Mesela biz bir sabah uyandık ki Esad zalim olmuş.. Halkına zulmediyor. Baba oğul orada 40 yıl oturdular. 40 yıl 40 ay 40 gün sonra oğul Esad zalim oldu. Hem de ne zalim.....
Yine biz bir sabah uyandık baktık ki ortalık toz duman.. Hadi yeni isimleriyle söyleyelim "Haşhaşiler" her tarafı sarmış.
Polis, yargı, eğitim, maliye, iş âlemi..
....
İyi şeyler de oldu:
Yine bir sabah uyandık: Ergenekon diye bir örgüt var.. Abi el atmadıkları yer kalmamış.. Üniversiteler, YÖK, bankalar, haraç, tehdit, kamu kurumları, askeriyenin bir bölümü.. Temizle, ayıkla temizle ayıkla, 2 senede bir noktaya kadar geldik. Bu sefer de başka arazlar çıktı.
Bir sabah kalktık deprem olmuş.. 17 Ağustos.. En ibretlik sahne: Dönemin Başbakanı televizyonculara demeç veriyor: Çocuklar bizim telefonlar çalışmıyor.. Sizin canlı yayın üzerinden bir mesaj vermek istiyorum! Başkalarını bilmiyorum. Benim için o anda her şey bitmişti.. Tanklar, toplar, uçaklar.. En büyük üçüncü ordu.. İsmi azamet ve heybet çağrıştıran devlet vs.. Nerede? Telefonları bile çalışmıyor. Acil haller için hattı yok..
..
Bir sabah kalktık bankalar batmış. 2001 krizi.. ortalık yine toz duman.
Bir sabah kalktık iyi haber: Derviş gelmiş.. Memleketi kurtaracak..
...
Bir sabah kalktık ihtilal olmuş.
Bir sabah kalktık Kürtler ayaklanmış.. PKK diye bir şey varmış.
Yattık kalktık yattık kalktık derken sayılı gündür gelir geçer hesabı değil.. Böyle üç nesil yattı kalktı, yattı kalkamadı.. Ziyan..
Bu problemin bir adı yok mu? Eksiklik nerede? Efendim sistem, efendim anayasa, efendim kanun, efendim bu coğrafyada, efendim halkımız.. Efendim asıl problem ne?
Dilim varmıyor ama sanki bu ülke bizim değil gibi görünüyor.
Bize devredileceğine dair ümidim var.. Hem de çok yakında.. Belki Osmanlı'nın yıkılışının 100. yılında..
Biz devir teslim alma hazırlığı yapıyoruz. Elde adam da kalmamış. Osmanlı tebaasının harpten darpten kalanı uzun yıllar köyde tutulmuş. Köyden şehire taştıktan sonra bir iki nesil de ikinci sınıf vatandaş gibi yaşamış. Şimdi onların çocukları işbaşında. Devlet geleneği de yok.. görmüş geçirmişlik de.. Şehirli de olamamışlar.. Olamamışız.. Dolayısı ile sahiplenememişiz de. Kâğıt üzerinde bizim görünen mülkü talan etme işi olmuş. Hırsızlık, yolsuzluk, mal hırsı, tamahkarlık, doyumsuzluk saldırganlık.. Hepsinin ortak bir sebebi var. Dedelerinin tabi olduğu rejimi değiştirmişsin. Dinlerini değiştirmişsin. referans olacak örnek alınacak nesiller harplerde kurutulmuş. Doğrularını değiştirmişsin. Yerine de bir şey koyamamışsın.
Devir teslime az kaldı. Eldeki malzeme bu.. Bu kadar yol gelmişiz. İşe sıfırdan başlayacak zaman değil. Devir teslimden sonra anayasa da anayasa gibi olur, hukuk da hukuk gibi olur. Kamuoyu bu adamların gerekçelerine yüz vermezse yapabilecekleri hiçbir şey yok. Efendim bizim asıl niyetimiz darbe yapmaktı, diyecek halleri yoktu. Belki 25 sene sonra hatıra olarak anlatanları çıkar.
2. deneme de tutmadı. İçerdeki uzantıları bedel ödeyip hesabını vermeyecekler mi? Bakalım temizlik nasıl yapılacak?

AHMET SAĞIRLI/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...