Tel Aviv yönetimini kızdıracak analiz: Erdoğan, İsrail'e liberalizm dersi veriyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Tel Aviv yönetimini kızdıracak analiz: Erdoğan, İsrail'e liberalizm dersi veriyor

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, dikkat çeken bir analiz yayımladı. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e liberalizm dersi verdiğini yazdı. Tel Aviv yönetimini de eleştiren medya kuruluşu, İsrail'in uluslararası hukuku uygulamadığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi hamleleri dünya basını tarafından yakından takip ediliyor. Ukrayna-Rusya savaşında edindiği kritik rol ve proaktif dış politika hamleleri Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sık sık uluslararası medyada gündem yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi hamlelerini yakından takip eden İsrail merkezli Haaretz gazetesi, bu sefer de Erdoğan'ın insan hakları konusundaki hassasiyetini analiz etti.

Tel Aviv yönetimini kızdıracak analiz: Erdoğan, İsrail'e liberalizm dersi veriyor

"ERDOĞAN İSRAİL'E LİBERALİZM DERSİ VERİYOR"

Haaretz gazetesi, Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun insan hakları karnesini karşılaştırdı. "Erdoğan İsrail'e Liberalizm Dersi Veriyor" başlıklı analizde insan haklarını önemsemeyen İsrail hükümeti eleştirildi.

"ERDOĞAN SINIRI ÇOK İYİ BİLİYOR, ÇİZGİSİNİ KENDİSİ ÇEKİYOR"

"Erdoğan aşırı milliyetçilik ile faşizm dahil tavizsiz milliyetçilik arasındaki sınırın nerede olduğunu çok iyi biliyor" ifadelerine yer verilen analizde, Erdoğan'ın bu çizgiyi bizzat kendisinin çizdiği ve kimsenin bu çizgiyi geçmesine de izin vermediği vurgulandı.

Türkiye'nin Suriyeli göçmenlere kapılarını açtığını hatırlatan yazıda Suriye'de göçmenler için evler inşa edildiği belirtildi. Gazete, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmeyi hedeflediğini vurguladı.

Yazıda "Eğer İsrail AB adayı olabilseydi, teklifi neredeyse anında engellenirdi" dendi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...