Tekstil çarşısı kundaklandı, onlarca işyeri kül oldu

/ Kaynak: DHA
Tekstil çarşısı kundaklandı, onlarca işyeri kül oldu

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Denizli'de, 3 ayrı yerde aynı anda başlayan ve kundaklama sonucu çıktığı öğrenilen yangında tekstil çarşısı alev topuna döndü,çok sayıda işyeri zarar gördü

Denizli'de, 3 ayrı yerde aynı anda başlayan ve kundaklama sonucu çıktığı öne sürülen sürülen yangın kısa sürede büyüdü. Yangın, tonlarca polyester ve elyaftan oluşan tekstil atıklarının tutuşması yangının yayılarak çok sayıda işyeri yanmasına ve zarar görmesine neden oldu. Alev topuna dönen çarşı, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Deliktaş Mahallesi'ndeki Üçgen Çarşısı'nda dün saat 23.30 sıralarında yangın başladı. Çarşının 9'uncu Blok bölümünde tekstil atıklarının bulunduğu yerde alevleri görenler itfaiyeyi çağırdı. Yangın, tonlarca tekstil atıklarının çarşı içine düzensiz konulması sonucu kısa sürede büyüyerek etrafa yayıldı. Alevler aynı bloktaki üst kattaki işyerlerine de sıçrayarak alev almasına neden oldu. Sevk edilen itfaiye ekipleri, 22 araçla yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri, polyester ve elyaf malzemelerin yoğunlukta olduğu çarşıda yangını söndürmek için köpüklü suyla yangın söndürmeye çalıştı. Yangın birçok yönden müdahale eden itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışması ile kontrol altına alındı.

İşyeri sahipleri, yangın esnasında tekstil atıklarını kurtarmaya çalıştı. Çok sayıda işleri yanıp, zarar görürken, gazete dağıtımı yapan işyeri de zarar gördü. Yangının kontrol altına alınmasından sonra tekstil atıkları iş makinalarıyla boş alana çekildi. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürdü. Dumandan etkilenen bazı itfaiye erlerine de ambulansta oksijen tedavisi uygulandı.
Polis ekipleri, yangının üç ayrı yerde aynı anda başlaması nedeniyle kundaklama olasılığı üzerinde dururken bu yönde araştırma başlattı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...