Tecavüz eden canavarlara ne yapmalı?

Tecavüz eden canavarlara ne yapmalı?

GÜNDEM Haberleri

İdam cezası mı vermeli, hadım mı etmeli yoksa baştan önlemek için insan yetiştirme düzeni mi değişmeli?..

Özgecan cinayeti Türkiye'de zaman zaman gündeme gelen tartışmaları yeniden alevlendirdi: Tecavüz eden, kadınlara şiddet uygulayan canileri nasıl cezalandırmalı? Şu an insan canına kıymak ile tecavüzün cezaları ağırlaştırılmış müebbet. İnfaz dolayısıyla indirimi de yok. Bazıları bunun bile caydırıcı olmadığı görüşünde. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Türkiye idam cezasını geri getirmeyi tartışmalı" dedi. Bu soruya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Bir bakan olarak değil ama bir anne ve kadın olarak şahsa karşı işlenen suçların cezasının idam olabileceğini düşünüyorum. Bunu tartışılabiliriz, gündemimize alabiliriz" cevabını verdi. Eski Aile Bakanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Yaşanan tam anlamıyla insanlık suçudur. Bakanlığım dönemimde hazırlık aşamalarında benim de çalıştığım hadım etme cezası, bu olayda uygulanmalı" çağrısında bulundu. nbsp;Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, olaya sosyolojik açıdan yaklaştı: "Artık devlet ve toplum olarak nerede, nasıl hata yapıldığının ve insan yetiştirme düzenimizin sıkı bir şekilde gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum." Görmez, aileyi de telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Türkiye 3 gündür ayakta
Özgecan'ın öldürülmesi, 3 gündür yurt genelinde yapılan eylemlerle protesto ediliyor. En anlamlısı dün cinayetin yaşandığı Mersin'deydi. Öğle saatlerinde otogardaki minibüs durağında toplanan binlerce kişi, Özgecan'ın evine yürüdü. Yürüyüş boyunca sloganlar atan grup, tepkilerini dile getirdi. Polis de eylem boyunca yoğun güvenlik tedbiri aldı. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...