TCDD vagonları 3700 depremzedenin konaklamasına imkan sağladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TCDD vagonları 3700 depremzedenin konaklamasına imkan sağladı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye depremin yaralarını sarmaya devam ederken devletin tüm olanakları depremzedelerin hizmetine sunuldu. Örneğin; TCDD tren vagonları, Kahramanmaraş ve çevresindeki 10 ili etkileyen depremin sonrasında dışarıda kalan vatandaşlara ev sahipliği yapıyor.

Önceki gece merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 ve dün 13:24 sularında Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana geldi. 9 saat arayla meydana gelen depremde 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Haliyle evleri yıkılan ya da korku nedeniyle evlerine giremeyen depremzedeler için barınma ihtiyacı doğdu. Depremin kış dönemine denk gelmesine vatandaşları iyice zor duruma sokarken devlet, depremzedelerin barınma sorununu çözmek için elinde olan tüm imkanları devreye aldı. TCDD vagonlarında depremzedelere konaklama imkanı sağlandı.

TREN VAGONLARINDA 3 BİN 400 DEPREMZEDE KALIYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Mersin, Osmaniye, İskenderun, Diyarbakır, Elazığ ve Malatya’da temin edilen vagonlarda 3 bin 400 depremzede konakladı.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...