TCDD 'Bedava olunca böyle oldu'

TCDD 'Bedava olunca böyle oldu'

GÜNDEM Haberleri

İlk gün 300 bin yolcunun kullandığı Marmaray'da yaşanan arızayla ilgili TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman önemli açıklamalarda bulundu.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, "Törenden sonra Marmaray'ı merak edenler çok yoğun bir şekilde geldiler. Biz buna çok hazırlıklı değildik. Ama trenleri çalıştırdık ve o yolcu yoğunluğunu giderdik. Bu sabahtan itibaren düzenli seferler başladı. Yoğun bir yolcu talebi ile karşılaştık. Burası yeni bir dünya insanlar merak ediyorlar. Planlamamız 200 bin yolcuya göreydi. Bugün 300 bin yolcuya çıktı. Böylece tasarladığımız yolcu sayısının bir buçuk misli oldu. Bunun üzerine trenlerin sayısını çoğalttık. Seferleri düzenli hale getirdik. Böylece 300 bin yolcuyu bir günde taşımış olduk" dedi.
FOTOĞRAF MERAKLILARI ÇOK
Marmaray'ın ilk gününde yaşanan sorunlarla ilgili, "Bunların bazıları beklenmeyendi. Bazıları da olabilme ihtimali olanlardı. Çok fotoğraf meraklıları var. Mesela, merdiven bitiyor o hala fotoğraf çekiyor. Ramak kala düşmeler veya bazı düşmeler oldu" diye konuştu.
'MARMARAY, DEPREM FAYININ ÇOK YAKININDA'
Marmaray'ın güvenli olduğunu söyleyen Karaman, Marmaray'ın deprem fayının çok yakınında olduğunu bunun için de her türlü tedbirin alındığını söyledi. Karaman, Marmaray'ın Bir apartmandan çok daha emniyetli olduğunu da dile getirdi.
'BÜYÜTÜLECEK BİR ŞEY DEĞİL'
Marmaray'da sabah saatlerinde yaşanan bir sorunun elektrik kesintisine bağlı olarak yapılan yanlış bir komuttan kaynaklandığını belirten Karaman, "Yeni bir sistem, bu kadar büyütülecek bir şey değil" dedi. Marmaray'daki ikinci sorunun ise, meraklı yolculardan kaynaklandığını ifade eden Karaman, "İmdat frenini çektikleri için tren durdu. 5 dakikalık bir durmaydı frenini çeken yolcuyu bulmalarının mümkün değil, belki de bir ihtiyacı olduğu için çekti bu yüzden bu gibi sorunların olmaması için tedbirlerimizi aldık.Yeni bir sistem, biz bu kadar yolcuyu açıkçası hesap etmedik. Daha doğrusu bedava olunca böyle oldu." şeklinde konuştu. Karaman, konuştuğu sırada sık sık, "Yolculuğunuz bittiğinde lütfen trenleri boşaltın. Tekrar tekrar yolculuk yapmayalım. Güvenliğiniz için sarı çizgiyi geçmeyin" şeklinde uyarı anonslarının yapılması ise dikkatlerden kaçmadı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...