TBMM'de Togg şov! Bugün Meclis’te, martta yollarda

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Gündem Haberleri

Bütçe görüşmelerine Togg’la gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank “60 yıl önce devrim otomobilinin hikâyesi Meclis’in önünde son bulmuştu. Birileri, öyle bir millî projeyi hazmedememişlerdi. Biz de bugün Türkiye’nin otomobili Togg’u tekrar Meclis’e getirdik. Bu gururu vatandaşlarımız görsün istedik” dedi.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Bakanlığın TBMM’deki bütçe görüşmelerine yerli ve millî otomobil Togg ile geldi. Togg’un Ankara sokaklarındaki yolculuğu sırasında Bakan Varank’a AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay eşlik etti.

Togg’un ‘Anadolu’ adı verilen rengini tercih eden Varank, Çankaya kapısından Meclis’e girdikten sonra açıklamalarda bulundu. Varank “Türkiye’nin 60 yıllık hayali gerçeğe dönüşmüş, ben basın mensuplarımızdan da o heyecanı görebiliyorum. Togg’dan rica ettik, geçici plakası dâhil bütün izinleri aldık ve Meclis’imize Türkiye’nin gurur projesi ile geldik. 60 yıl önce devrim otomobilinin hikâyesi Meclis’in önünde son bulmuştu. Birileri, öyle bir millî projeyi hazmedememişlerdi. Biz de bugün Türkiye’nin otomobili Togg’u tekrar Meclis’e getirdik. Bu gururu vatandaşlarımız görsün istedik" dedi.

TBMM'de Togg şov! Bugün Meclis’te, martta yollarda
Bakan Varank’a eşlik eden isimler AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay oldu

"TÜRK MÜHENDİSLERİN NEYİ BAŞARABİLECEKLERİNİN EN GÜZEL GÖSTERGESİ"

"Plan ve Bütçe Komisyonunda bana laf attılar, ‘Madem Togg var, niye onunla gelmedin?’ dediler" diyen Bakan Varank, "Ben de muhalefeti dinliyorum, onların tavsiyesine uygun şekilde Togg’u buraya getirdik. Türkiye’nin otomobili projesi, Türk insanının, Türk mühendislerinin inanınca neyi başarabileceklerinin en güzel göstergesi. Cumhurbaşkanı’mız, baş babayiğit olarak bu projenin arkasında durdu, sonuna kadar destekledi ve hamdolsun Togg bugün Meclis’imizin önüne geldi” dedi.

TBMM'de Togg şov! Bugün Meclis’te, martta yollarda
Meclis Şeref Kapısının önüne park edilen ‘Anadolu’ rengi Togg’a milletvekilleri ve Meclis çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Birçok kişi Togg ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

"TÜRKİYE, KAYBOLAN YILLARINI TELAFİ EDİYOR"

Varank, şirketin mart ayında araçların satışına başlayacağını söyledi. Ankara sokaklarındaki yolculuğu da anlatan Varank “Taksicilerimiz vardı; korna çaldılar, el salladılar. Gören herkes gülümsüyor, demek ki doğru bir iş yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz da “Devrim otomobili Meclis’e geldi ama devam ettirilemedi. Bu dönem ile o dönem arasındaki tek fark, millî iradeye saygı ve millî iradenin gereğini yerine getirmek” dedi. MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay ise “Türkiye, artık kaybolan yıllarını telafi ediyor” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...