TBMM olağanüstü toplanıyor! İşte gündem maddesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TBMM olağanüstü toplanıyor! İşte gündem maddesi

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) çağrısı üzerine 8 Ağustos Salı günü Akbelen Ormanı'nı görüşmek üzere olağanüstü toplanacak.

1 Ekim 2023’e kadar tatilde olan TBMM Genel Kurulu, CHP’nin çağrısı üzerine olağanüstü olarak 8 Ağustos'ta toplanacak. Genel Kurul’da Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda maden sahasının genişletilmesi amacıyla yapılan ağaç kesimine ilişkin detaylar görüşülecek.

AKBELEN'DE NE OLMUŞTU?

Türkiye karşıtı her eylemde boy gösteren dış istihbarat destekli marjinal çevreler Akbelen’de yine boy gösterdi. Marjinal grupplar Milas İlçesindeki Akbelen ormanında faaliyet gösteren termik santralin maden sahasının genişletme çalışmalarında tepki gösterdi. 

Yöre halkı ve muhtarlar, eylem yapan marjinal gruplardan rahatsız olduğunu açıklamıştı.

Haftalarca süren protestoların ardından Valilik, Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaların sona erdiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden alınmış ruhsat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ÇED belgesi, mevzuat gereği alınması gereken diğer kurum görüşleri doğrultusunda; Yeniköy Kemerköy termik santralleri için şirketin uhdesinde bulunan sahaya elektrik üretiminde kullanılmak üzere ilave kömür madeni işletme izni verildiği belirtildi.

Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...