TBMM Başkanlığından 'yeni Meclis için kampüs alanı aranıyor' iddialarına yalanlama

Düzenleyen:
TBMM Başkanlığından 'yeni Meclis için kampüs alanı aranıyor' iddialarına yalanlama

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; "Meclis için yeni kampüs alanı aranıyor" haberlerinin doğru olmadığı, iddianın arsa fiyatlarını arttırmayı amaçlayan bir spekülasyon olduğu ifade edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi için yeni kampüs arandığı yönündeki haberler TBMM tarafından yalanlandı. Meclis Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada yalan iddianın arsa fiyatlarında spekülasyon yapılması amacıyla ortaya atıldığı savunuldu.
"KESİNLİKLE SÖZKONU DEĞİL"

İşte TBMM Başkanlığı tarafından yapılan açıklama:

Bazı basın ve yayın organlarında 'yeni Meclis için kampüs aranıyor' şeklinde çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Haberlerde iddia edildiği gibi TBMM Külliyesi'nin başka bir yere taşınmasının tartışılması ve Meclis bürokratlarının Ankara'da arsa araması kesinlikle söz konusu değildir.

"AMAÇ SPEKÜLASYON ÇIKARMAK"

Böyle bir konu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanında gündeme gelmemiş ve görüşülmemişken, yanlış ve eksik bilgilerle kamuoyu vicdanını yaralamaya çalışmak ve hayali olarak belirli yerler göstererek 'yeni Meclis için yer aranıyor' şeklinde haberler yapmak; arsa fiyatlarının artması için spekülasyon yapma amacından başka bir şey taşımamaktadır.

"HABER AHLAKIYLA BAĞDAŞMIYOR"

Gazi Meclisimizin, Sayın Meclis Başkanımızın ve Meclis bürokratlarının saygınlığının bu şekildeki dayanaksız, tutarsız ve spekülatif haberlerle zedelenmeye çalışılması haber ahlakıyla bağdaşmayan bir durumdur.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...