TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan 15 Temmuz mesajı: Darbe geleneği çöp tenekesine atıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan 15 Temmuz mesajı: Darbe geleneği çöp tenekesine atıldı

GÜNDEM Haberleri

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Meclis'te düzenlenen 15 Temmuz programında konuştu. 15 Temmuz gecesi darbe geleneğinin çöp tenekesine atıldığını söyleyen Kurtulmuş, "Şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz" dedi.

15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin hedefinde gazi Meclis de vardı. Üç bombanın atıldığı Millet iradesinin tecellisi Meclis’e 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başta olmak üzere birçok devlet erkanı katıldı.

TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'nde konuşan Kurtulmuş dikkat çeken mesajlar verdi. 

Meclis Başkanı Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

"Şehit ve gazilerimize minnet borçluyuz. Türkiye'nin ne kadar büyük bir badirenin kenarından kurtarıldığını o günleri yaşamış insanlar olarak gayet iyi biliyoruz. 11.00-01.30 saatleri içerisinde neler yaşandığını biliyoruz. Allah bir daha göstermesin, milletimizden uzak tutsun. Sonuç itibarıyla 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Herkes kahramanlık destanının parçası oldu. 15 Temmuz büyük bir kahramanlık bir diğer taraftan da büyük bir ihanettir.

DARBE MİLLETİ YOK ETMEYE ODAKLIYDI

Bu darbe teşebbüsü milleti yok etmeye odaklandı. Uluslararası güçlerin de destek verdiği son derece karmaşık son derece dizayn edilen bir darbe teşebbüsüydü. Bu darbe teşebbüsü gelecek nesillere de anlatmak durumundayız. Bu millet cansiparene sokaklara çıktı. 

BU MİLLETİN CESARETİNİ HESAP EDEMEDİLER

Hesap edemedikleri şey bu milletin cesareti, kahramanlığıdır. O gece direniş olmasaydı hala ileriki dönemde birilerinin dfarbe yapma hayalleri saklı duracaktı. Darbe geleneği çöp tenekesine atılmış, bir daha fırsat verilmeyeceği ortaya çıkmıştır.

O gece bu millet, millet olmanın bilincini de ortaya koymuştur. Herkesin ortak paydasının Türkiye olduğunu, bu vatan olduğunu cümle aleme ispat etmiştir. O gece tekrar hatırladığımız bir başka bilinç ise şehadet bilinciydi.

15 TEMMUZ DERS ALINACAK BİR GECE

Askeri darbeye karşı halk darbesi nasıl olur milletimiz onu da açıkça ortaya koydu. Sayın Cumhurbaşkanımızın daha darbenin ilk anlarından itibaren milletimizi şehirlerimize, sokaklara davet ederek kuvvetli mıknatıs etkisi oluşturdu ve meydanlarda gücü artırdı.

15 Temmuz sadece geçmişte kalmış Türkiye siyasi tahininin kara bir günü ya da kahramanlık destanı yazıldığı bir gece değildir. Bundan sonra sürekli ders alacağımız bir gecedir.

Devlet ele geçirilecek bir yer değil, devlet millete hizmet edecek bir üst mekanizmadır."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...