TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsrail'e tepki: Çoktan din savaşına çevirmiş vaziyette

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal girişimine dini referanslar göstermesine sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, “İsrail çoktan bu savaşı bir teoloji savaşına çevirmiş vaziyette” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına işaret ederek, “İsrail çoktan bu savaşı bir teoloji savaşına çevirmiş vaziyette” ifadelerini kullandı. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünyadaki bütün uluslararası siyasi mimarinin yıkıldığını belirten Kurtulmuş, “Önümüzdeki süreçte bütün bu saydığımız kurumlar da dahil, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bir yeniden yapılanma sürecine insanlık gitmek mecburiyetindedir” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsrail'e tepki: Çoktan din savaşına çevirmiş vaziyette

“DESTEĞİ VERENLERİN HEPSİNİN DE TARİH ÖNÜNDE SORUMLU OLACAĞI AŞİKARDIR”

Sivillerin öldürülmesinde İsrail dışında AB ve ABD’nin de sorumlu olduğu yönündeki demeçlerin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, “Bizim ne düşündüğümüz değil, İsrail'e destek verenlerin ne söylediği önemlidir.

Yani koca bir ülkenin bakanı geldi ve böylesine büyük bir insanlık suçu işlenirken, ‘Evet ben de bir Yahudi olarak buraya geldim’ dedi. Bu doğrudan doğruya destek vermektir. Ayrıca Amerika'nın ilgili kurumları çok net bir şekilde, ‘İsrail'e hiçbir kırmızı çizgi çekmiyoruz. İsrail istediğini yapabilir’ dedi. Bunlar sözler. Bir de İsrail'e destek olmak için uçak gemilerini bölgeye gönderdiler.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsrail'e tepki: Çoktan din savaşına çevirmiş vaziyette

Yani hiç kimse İsrail'in bu yaptığı zulme mani olmasın, eğer böyle bir şey olursa biz buradayız mesajını verdiler. Dolayısıyla çok net bir şekilde İsrail'in bu saldırganlığına karşı onlara destek olan, onları haklı gören ve onların bu saldırganlığına prim veren herkesin bu suça ortak olduğunu söylemek mümkündür” dedi.

Türkiye’nin sivillere yapılan her türlü saldırıyı kimden gelirse ve kime yönelirse yönelsin kabul etmediğini belirten Kurtulmuş, “Kabul etmek mümkün değildir. Ama şunu kabul etmek ise hiç mümkün değildir. Siviller arasında bir hiyerarşi olmaz. Yani falanca sivil öldürüldüğü zaman bu kötü, öteki öldürüldüğü zaman, yani Şifa Hastanesi'nde 500 insanı öldürdüğünüz zaman iyi. Böyle bir mantık olmaz. Bu insanlık değildir. Dolayısıyla bütün bu desteği verenlerin hepsinin de tarih önünde sorumlu olacağı aşikardır” dedi.

“ARTIK İSRAİL ÇOKTAN BU SAVAŞI BİR TEOLOJİ SAVAŞINA ÇEVİRMİŞ VAZİYETTEDİR”

“Gazze’deki asıl amaç, Filistin halkının tamamen yok edilmesi midir?” sorusu üzerine Kurtulmuş, “Hiç şüphesiz. Başta, bu kadar da ileri gidemez zannettiğimiz şeyleri de yapıyor İsrail yönetimi. Dikkat ederseniz özellikle ikinci haftadan sonra sadece siyasi, askeri terminolojiyi değil, dini terminolojiyi de kullanmaya başlıyorlar.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsrail'e tepki: Çoktan din savaşına çevirmiş vaziyette

Yani kendi inançlarına göre o bölgede yaşayan Yahudilerin dışındakilerin hepsi temizlenene kadar, yani Nil’den Fırat'a kadar halkları oradan çıkarana kadar bu savaşı sürdüreceklerini, hatta Yeşaya’nın kehanetlerinden bahsediyorlar. Açıkça diyorlar ki burada bizden başka kimse kalmayacak, kalanlar da köle olmayı kabul edecek.

Bu sakat bir teolojik anlayıştır. Kendilerini dünyanın efendisi olarak gören, o vaat edilmiş toprakların kendileri için hak olduğunu, esas oranın yerleşik insanlarının da oradan sökülüp atılmasını isteyen bir anlayıştır. Bu kabul edilemez. Artık İsrail çoktan bu savaşı bir teoloji savaşına çevirmiş vaziyettedir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...