TBMM Başkanı Kurtulmuş hain saldırının tarihine dikkat çekti: Türkiye asla terörün gündemine teslim olmaz

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ankara'daki bombalı terör saldırısı girişiminin tarihine dikkat çeken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününde, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne birkaç yüz metre ötede böyle bir terör saldırısının ne anlamlar içerdiğini biliyoruz. Türkiye asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır" dedi.

Türkiye, güne Ankara'daki bombalı terör saldırısı girşimi haberiyle uyandı. Sabah saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü yakınlarında gerçekleşen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de oldukça yakın bir konumda bulunan saldırı büyük tepki toplarken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, saldırı girişiminin tarihine dikkat çekti.

TBMM Genel Kurulu 28. Dönem 2. Yasama Yılı açılışında konuşan Kurtulmuş, "Bu hain saldırıyı Türkiye Büyük Millet Meclisi adına nefret ve şiddetle kınıyorum. Yıllardır terörle mücadele etmiş, teröre karşı her anlamda başarı kazanmış milletin evlatları olarak, milletin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak teröre karşı mücadelemize her hal ve şart altında devam edeceğimizi, omuz omuza milli menfaatlerimizi koruyacağımıza kararlılık içinde bundan sonraki süreçte de bu mücadeleye güç ve destek vereceğimizi ilan etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"'1 EKİM'İN SEÇİLMESİ MANİDARDIR, TESADÜF DEĞİLDİR"

Terör saldırılarının, görünen veya görünmeyen örgütlerden ibaret olmadığını kaydeden Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı: "Bu terör saldırısını ortaya koyanların 1 Ekim gününü tespit etmiş olmaları manidardır, tesadüfi değildir. Milletimizin, milli iradenin karargahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününde, hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne birkaç yüz metre ötede böyle bir terör saldırısının ne anlamlar içerdiğini biliyoruz.

Türkiye asla ve asla terörün gündemine teslim olmayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine sahiptir, o gündemi millet adına takip etmeye kararlılıkla devam edecektir."

TBMM Başkanı Kurtulmuş hain saldırının tarihine dikkat çekti: Türkiye asla terörün gündemine teslim olmaz

"TBMM 1982 ANAYASASINDAN KURTULMAK MECBURİYETİNDEDİR"

Anayasa vurgusu yapan Kurtulmuş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi darbe anayasası olan 1982 Anayasasından kurtulmak mecburiyetindedir. Bunun için önyargısız, doğru zeminlerde ve doğru yöntemlerle tartışarak her birimiz kendi fikrimizi, sepetlerimizdeki pamukları ortaya koyarak yeni bir anayasayla Cumhuriyetimizin ikinci asrının taçlanması için olağanüstü gayret sarf edeceğiz. Bu anayasa yeni, sivil, çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı, insan odaklı bir anayasa olmak durumundadır. İnşallah hep beraber mecliste grubu olan partiler başta olmak üzere Türkiye’nin kanaat sahibi bütün gruplarının sahibi bir şekilde katılımını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Meclis'imizin gündeminde uluslararası çalışmalar da olacak. İklim değişikliği, gıda krizini takip edeceğiz. Polis gözetiminde Kur’an-ı Kerim’in yakılması kabul edilemez. TBMM olarak Batı dünyasında gelişen İslam karşıtı eylemlerin sonlandırılması en temel beklentilerdendir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...