TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünyayı yöneten zihniyet artık iflas etmiştir

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı Batı'nın tutumunu eleştirdi. Başta ileri gelmiş Batı ülkeleri olmak üzere bütün dünyanın bu soykırım niteliğindeki saldırılara sessiz kaldığını ifade eden Kurtulmuş, “Dünyayı uzunca bir süredir yöneten bu zihniyet artık iflas etmiş, insanlığı da büyük bir çöküşe doğru sürüklemektedir” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, “Modern Batı medeniyeti diye gözümüzde büyüttüğümüz ama bütün değerleriyle, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla dünyayı uzunca bir süredir yöneten bu zihniyet artık iflas etmiş, çöküşe geçmiş ama çöküşüyle birlikte de insanlığı büyük bir çöküşe doğru sürüklemektedir” dedi.

"BÜTÜN DÜNYA ARTIK YETER DİYOR"

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan TBMM Başkanı Kurtulmuş ise, İsrail’in Filistin’de çocuklar ve bebekleri öldürdüğünü, Şifa Hastanesi’nin oksijen odasına yapılan bombalı saldırıda 40 bebeğin kuvözlerde ölmesine neden olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünyayı yöneten zihniyet artık iflas etmiştir

Başta ileri gelmiş Batı ülkeleri olmak üzere bütün dünyanın bu soykırım niteliğindeki saldırılara sessiz kaldığını ifade eden Kurtulmuş, “Dünyada bazıları birinci sınıf insan, bazıları insan bile değil. Adam öyle demiyor mu 'İnsan bile olmayan hayvanlarla savaşıyoruz' diyor.

Aynı şeyi Hitler de onlar için söylüyordu. Modern Batı medeniyeti diye gözünde, gözümüzde büyüttüğümüz ama bütün değerleriyle, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla dünyayı uzunca bir süredir yöneten bu zihniyet artık iflas etmiş, çöküşe geçmiş ama çöküşüyle birlikte de insanlığı büyük bir çöküşe doğru sürüklemektedir. Filistin'de zulmeden Netanyahu ve çetesi değildir.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Dünyayı yöneten zihniyet artık iflas etmiştir

Londra'da bir önceki hafta cumartesi günü 300 bin kişi yürümüştü, bu cumartesi ise 1 milyonu aşkın insan yürüdü. Hem de Londra'da bu yürüyüşe karşı, yürüyüşte Filistin bayraklarının taşınmasına karşı yapılan bir sürü baskılara rağmen.

Aynı şekilde Almanya'da, Fransa'da, Güney Kore'de, Japonya'da, Amerika'da insanlar 'yeter artık, insanlığın yakasından düşün, biz adalet istiyoruz' diye sokaklara çıkıyorlar.

Hatta artık futbol maçlarında ellerinde Filistin bayraklarıyla sahaya çıkan gençleri, o statlardaki on binlerce insan alkışlıyor, tebrik ediyor.

Yeni bir dönem, inşallah bir uyanış dönemi olarak ortaya çıkacaktır. Çünkü dünya hem insan eliyle gelen felaketlerin hem de bu felaketlerin nasıl çözülebileceğinin konuşulduğu bu dönemde yeni bir söz ve yeni bir bakış açısına ihtiyaç vardır” dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...