Tatilin sona yaklaşmasıyla trafik çilesi başladı

Tatilin sona yaklaşmasıyla trafik çilesi başladı

GÜNDEM Haberleri

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde dönüş çilesi dün başladı.

Dönüşü olumsuz hava şartları da etkiledi. İstanbul 'da yağmur yol kesti, Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağış derelerin taşmasına yol açtı. Ümraniye'de önceki gün su yılanlarının ortaya çıktığı dere yatağı dün bir kez daha taştı. Bayram tatilinde Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne gelenler duraklara sığındı. Kartal-Pendik arasındaki D-100 Karayolu aşırı yağış ve su baskınları nedeniyle trafiğe kapandı. Aşırı yağıştan toplu taşıma araçları da etkilendi. Arıza yapan toplu taşıma araçlarında bulunan vatandaşlar yollarına yaya devam etmek zorunda kaldı. Bursa'da da etkili sağanak nedeniyle kentin özellikle kenar mahallelerindeki bazı evlerin bodrum katlarını su basarken 2 katlı metruk bir evin de çatısı çöktü. Evini su basan vatandaşlar, itfaiye ve polis ekiplerinden yardım istedi. Yağmur sularının yollarda birikmesi nedeniyle sürücüler de araçlarıyla güçlükle ilerleyebildi.
Feribot geri dönmek zorunda kaldı
Dönüş yolculuğuna çıkan tatilciler, Çanakkale iskelesinde ve şehir içinde yoğunluk yaşattı. Lapseki'de 3 kilometreyi bulan uzun kuyruklar oluşturdu. Tatilcilerin dönüşlerinin hafta sonu daha yoğun olması bekleniyor. Yenikapı-Bursa seferini yapan Osman Gazi feribotu, Marmara Denizi'ndeki şiddetli rüzgâr nedeniyle Yalova iskelesine yanaşamadığı için Yenikapı iskelesine döndü. İDO dün Yalova-Kartal-Yenikapı arasındaki bazı feribot seferlerini iptal etmek zorunda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...