Tatil planı yapanlar dikkat! Geliyor! Meteoroloji 28 şehri uyardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tatil planı yapanlar dikkat! Geliyor! Meteoroloji 28 şehri uyardı

GÜNDEM Haberleri

Yaz bir türlü gelmedi. Tatil planı yapanlara kötü haber Meteoroloji'den geldi! Meteoroloji 28 kent için sarı kodlu uyarı yayınladı. Vatandaşların şiddetli yağış, sel ve fırtınaya karşı dikkatli olması istendi. İşte ayrıntılar...

Meteoroloji'den 28 şehre sarı kodlu uyarı geldi...

İŞTE O İLLER

Bu iller şu şekilde sıralandı: Ordu, Sinop, Samsun, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Bursa, Yalova, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adana.

SU BASKINLARINA DİKKAT

Öte yandan yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay ve Samsun çevreleri, Gaziantep'in batısı, Antalya'nın kuzeybatısı ile Adana'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR BEKLENİYOR

Rüzgarın; Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Tatil planı yapanlar dikkat! Geliyor! Meteoroloji 28 şehri uyardı

SARI KOD NEDİR?

Hava durumunda "potansiyel tehlike" anlamına gelir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek durumlar konusunda vatandaşlardan dikkatli olmaları istenir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...