Tarım Bakanlığına paralel sızma

Düzenleyen:
Tarım Bakanlığına paralel sızma

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’cüler tarım desteklemeye sahte yabancı dil belgesi ile 1306 kişiyi almış. Foyaları ortaya çıkmasın diye sınav belgeleri de imha edilmiş.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Devlet içindeki paralel yapılanma ile mücadele dört koldan sürerken, paralel yapının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sızma planı ortaya çıkarıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bakanlığa bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na girmek için paralel yapının elamanlarının izlediği yolu anlattı. Destekleme Kurumuna girmek için yabancı dil sınav şartının yerine getirilmesi gerektiğini hatırlatan Çelik, “Paralel yapı önce yabancı dil belgesi veren kurumu ele geçirmişler, ardından yabancı dil yeterlilikleri olmamasına rağmen, bu kurumdan yabancı dil belgesi alıp, sınavları ayarlayarak istedikleri adamları işe almışlar” dedi. Çelik’in paralel yapının bakanlığa sızma girişimlerini şöyle anlattı:
“Paralel yapının Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nda (TKDK) etkin olduğu 2010-2013 yılları arasında 5 sınav yapılmış, 1 genel koordinatör, 24 koordinatör, 8 denetçi, bin 52 uzman, 221 destek personeli olmak üzere 1306 personel kurumda işe başlamış. Teknik anlamda kuruma katkı sağlamayacağı bilinmesine rağmen toplamda 223 adet biyoloji, fizik ve kimya mezunu PDY mensubu kuruma alınması hedeflenmiş. Sınavlara ait evraklar ise 120 gün içinde imha edilmiş olup, 939 kişilik toplu alım yapılan 2011 Aralık sınavı ile ilgili adli makamlarca, teftiş ve denetim birimlerince soruşturma ve denetim yürütülmektedir.”
  DİL BELGELERİ SORGUDA
 TKDK bünyesinde görevli personelden 576 yabancı dil belgesinin sistem üzerinden sorgulanma işlemlerinin devam ettiğini kaydeden Çelik, 2 kişinin de sahte belge düzenlediklerinin anlaşıldığını söyledi. Bakan Çelik, yabancı dil yeterliğini ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavlarla belgeleyen personelin durumunu değerlendirmek üzere toplam bin 937 kişinin isminin de ÖSYM Bilgi İşlem Dairesine sorgulatıldığını, puanların yeterliği sağlayıp sağlamadığının kontrol edildiğini söyledi. Bakan Çelik, paralel yapının etkin olduğu dönemde yapılan ve 2014 yılında 600’e yaklaşan personel görevlendirme sayısının ve görev sürelerinin fazlalığı gerekçe gösterilerek, Devlet Personel Başkanlığının görüşü ve Bakan onayı alınmaksızın, Maliye Bakanlığına yaptırılan iptal ihdas işlemi ile personelin görevli olduğu yerde kalmasının da sağlandığını kaydetti. Yapılan işlemle 554 kişinin kadrosunun yeni hizmet birimine taşındığını, toplamın içinden 170’inin sınav sonucu atandığı yerin aksine merkezde ve Ankara İl Koordinatörlüğünde görevlendirilenler olduğu, bu sayının içindeki 58 personelin ise ilk atandığı yerde hiç çalışmadan doğrudan merkezde ve Ankara İl Koordinatörlüğünde görevlendirildiğinin tespit edildiğini söyledi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...