Tarım Bakanı Vahit Kirişçi Hatay'da depreme yakalandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tarım Bakanı Vahit Kirişçi Hatay'da depreme yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hataylılarla bir araya geldi. Kirişçi konuşma yaptığı sırada artçı deprem yaşandı. Bu anlarda soğukkanlılığını koruyan Bakan Kirişçi, şehri terk edenleri Hatay'a geri dönmeleri için çağrıda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay'ın Samandağ ilçesinde muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Kirişçi, burada yaptığı konuşmada şehri terk eden Hataylılara bir çağrıda bulundu.

"HATAY'A GERİ DÖNÜN"

Bakan Kirişçi "Sizlerden istirhamım tekrar buraya dönün. Memleketinizde kendi faaliyetlerinize bir an önce başlayın. Ekonominin çarkını bir an önce çevirin. Doğru olan budur" dedi. 

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi Hatay'da depreme yakalandı

BAKAN KONUŞURKEN DEPREM OLDU

Kirişçi'nin açıklamalarda bulunduğu sırada artçı yaşandı. Merkez üssü Yayladağı ilçesi olan 3,1 büyüklüğündeki depremde Bakan Kirişçi soğukkanlılığını korudu.

"TARIMSAL FAALİYETLER BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI"

Daha sonra sözlerine devam eden Vahit Kirişçi, afetin yaralarının sarılması için bölgedeki tarımsal faaliyetlere bir an önce başlanması gerektiğini vurguladı. Bu konuda katkı sağlayacaklarını dile getiren Kirişçi "Üreticimizin yanında olduğumuzu ortaya koymak için ineğine kaybedene inek, tavuğunu kaybedene tavuk veriyoruz. Su ürünleri zarar görenlerin de tespiti yapıldı. Bunları da ayni olarak ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi Hatay'da depreme yakalandı

1,5 MİLYAR LİRALIK YEM DESTEĞİ VERİLECEK

Kirişci, deprem bölgelerindeki çiftçilere yapılan yardımlara değinerek "11 ilde 15 bin ton yem dağıtımı yapıldı. Bunun yüzde 25’i Hatay'a dağıtıldı. Yardım ve destek ödemeleri sürecek. 1,5 milyar liralık da yem desteği sözünü verdik. 11 ilimize 3.4 milyar, toplamda 13.8 milyar olmak üzere destekleme ödemelerini 24 Şubat'ta çiftçilerimizin hesabına yatırdık" diye konuştu.

"TÜRKİYE TARIMININ YÜZDE 17'Sİ BU 11 ŞEHİRDE"

Kirişci, yıkılan evlerin yerine kalıcı konutlar yapılacağına, bunun için Bakanlık olarak yer gösterdiklerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile ortak çalışma yürüttüklerine değinerek şunları kaydetti: Köy evlerimizde insanların rahat yaşayabileceği ve tarımsal faaliyetlerini sürdürebileceği yapılarda oturmalarını istiyoruz. Hatay'da 146 bin 656 konut, 14 bin 997 köy evini inşa etmiş olacağız. Afet bölgesinde toplam 405 bin 5 konut ve 83 bin 149 köy evi... Hızla ayağa kalkmamız için mutlaka üretim yapmamız gerekir çünkü bu coğrafya çok büyük. Türkiye'de tarım topraklarının yüzde 17'si, üretimin hayvancılıkta yüzde 18'i, bitkisel üretimde yüzde 17'si ve tarım ürünleri ihracatında yüzde 22'si bu 11 ilde.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...