Tarih bu fotoğrafları unurmayacak! Gazze'de ölüm künyesi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Tarih bu fotoğrafları unurmayacak! Gazze'de ölüm künyesi

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Aileler, İsrail’in katlettiği onlarca çocuğun arasından cansız bedenlerdeki bilek ve ayaklara bakarak evlatlarını arıyor.

İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısını bahane ederek masum Gazze halkına ölüm yağdırmaya devam ediyor. Doğmamış çocuklara, masum bebeklere ve kadınlara 17 gündür bombalayan İsrail, sadece bir günde 320’den fazla noktayı vurdu. Son 24 saatte 400’den fazla Filistinli katledilirken, bugüne kadar hayatını kaybeden Gazzelilerin sayısı da 5 bini aştı. Bombardımanlar sonucu yıkılan evlerin enkazından henüz çıkartılamamış çok sayıda kişinin ve cenazenin bulunduğu tahmin ediliyor. Bu sebeple açıklanan can kaybının, çok daha fazla olduğu biliniyor.

İSİMLERİ YAZILIYOR

Çocuklarının saldırıda öldüğünde tanınmamasından korkan Gazzeli aileler, yürekleri yakan bir yönteme başvuruyor. Aileler ‘ölüm künyesi’ adı verdiği uygulama ile çocuklarının el, bilek ve ayaklarına isimlerini yazıyor. Minik bedenlerine isimleri yazılan çocuklardan bazıları, dünkü bombardımanda hayatını kaybetti. Saldırı sonrası Filistinli bir çocuğun, hastane önünde hayatını kaybedenler arasında ailesini ararken çekilen görüntüleri de sosyal medyaya yansıdı. Sırayla kefenlenmiş cenazelere bakarak yakınlarını arayan küçük çocuk, bir yakınının cansız bedenini gözyaşları içinde öperken, bu ana şahit olanlar da gözyaşlarını tutamadı. Hayatını kaybeden Gazzeliler, gözyaşları içinde toprağa verirken sözde dünya liderleri, insanlık tarihinin en acı delillerine rağmen “İsrail’in kendini savunma hakkı var” diyerek katliama ortak oluyor.

YÜZDE 70’İ KADIN VE ÇOCUK

Bu arada Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 7 Ekim’den bu yana ölenlerin sayısının 5 bin 87’ye, yaralananların sayısının ise 15 bin 273’e ulaştığını açıkladı. Kudra, hayatını kaybedenlerin 2 bin 55’inin çocuk, 1119’unun kadın ve 217’sinin yaşlı kişilerden olduğunu belirtti. Ayrıca 400’den fazla kişinin can verdiği dünkü saldırıda can verenlerin yüzde yüzde 70’inin çocuk, kadın ve yaşlı kişiler olduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...