Tarhan'dan İhsanoğlu'na gönderme: Ne çatısı, saçak altı bile olmaz

Tarhan'dan İhsanoğlu'na gönderme: Ne çatısı, saçak altı bile olmaz

GÜNDEM Haberleri

Tarhan: 'Ben kırmızıyım' diyenlere de seçenek sunulmalıydı. Şimdi onlar, bırakın çatıyı, saçak altı bulabilecekler mi ayakları ıslanmadan?

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Cumhurbaşkanı adayı olması için başlatılan girişimler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinin kendisini geleceğe dair umutlandırdığını belirten Tarhan, "Gösterilen çatı adaya ben imza vermedim. Çünkü, gücünü demokrasiden alması gereken bir partide adayın tespit yöntemi demokratik, şeffaf değildi. Halk tarafından seçilecek ilk cumhurbaşkanı adayını biz partililer medyadan öğrenmemeliydik, eleştirdiğimiz yöntemleri biz uygulamamalıydık. nbsp;'Siz sandığınız kadar çok, biz de sandığınız kadar az değiliz" denebilmeliydi inançla… Çünkü, toplum siyahla gri arasında seçim yapmaya zorlanmamalı, 'ben kırmızıyım' diyenlere de seçenek sunulmalıydı. Şimdi onlar, bırakın çatıyı, saçak altı bulabilecekler mi ayakları ıslanmadan?" ifadelerine yer verdi.
İhsanoğlu'nun Gezi'nin ruhunu temsil etmediğini savunan Tarhan, "Olası bir başarısızlığa günah keçisi aramak için sıkça ve gayet 'veciz' sözcüklerle yapılan disiplin tehditlerine gelince… Partimin değerlerine inandığım, savunduğum için disipline verileceksem, hazırım. Disiplin kuruluna giderim, arkamdan kimin geldiğine de bakmam. Ancak böyle bir sürecin kimlerin parti programını ve değerlerini ihlal ettiğinin sorgulanacağı bir dönem olacağını ve en yüce disiplin makamının CHP tabanında kimlik bulacağını da hatırlatırım:"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...