Taner Yıldız: Soma mahcubiyetim

Taner Yıldız: Soma mahcubiyetim

GÜNDEM Haberleri

Enerji Bakanı memleketi Kayseri'de bakanlıkta geçen 6 yılını değerlendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nbsp;"HDP'nin yaptığı şirinliklerin tarihinden bağımsız olmadığını vatandaşımız görecek" dedi. Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Yıldız, seçim yaklaştıkça halkın AK Parti'ye rağbet edeceğini belirterek, "Son 2 haftada 3-3.5 puanlık artış oldu. HDP de yüzde 8.5-9 bandında kalacak gibi gözüküyor. PKK'nın son 30 yıldır ülkemize yaptıklarını vatandaşımız unutmadı unutmaz da" dedi.
Bakanlık görevinde 6 yılını doldurduğu hatırlatılarak en başarılı ve en başarısız olduğu konuların sorulması üzerine Yıldız, şunları söyledi: "En başarısız ve en eksi olduğumuz tarafımız, Soma ve Ermenek'teki maden kazaları oldu. Bu benim ve bakanlığımın mahcubiyetidir."

Soru üzerine HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'sivil itaatsizlik' açıklamalarına tepki gösteren Yıldız şöyle ded:?"Demirtaş isyan mı çıkarmak istiyor! Söylesin 'ben isyan çıkarmak istiyorum' desin. Bunun cevabını bekliyorum. Yollarda çadır kurup ülkenin kanunlarını tanımamak mıdır? Batman ve Mardin'de elektrik direklerinin bombalanması mıdır? Onların tamiriyle ilgili müteahhitlerin engellenmesi midir. İkircikli şirinlik göstererek bu seçim süreci yönetilemez."
CHP'nin seçim vaatlerinin tutarsız olduğunu dile getiren Yıldız, "Mazot 1,5 TL olacak" vaadini eleştirdi. Yıldız, "Sayın Kılıçdaroğlu, mazot fiyatlarını yanlış biliyor. Mazotun Tüpraş'tan çıkış fiyatı 1.41 liradır ve 42 kuruşluk bayilik ve dağıtım hizmetleri var. 13 bin bayi var, o kadar istihdamı sıfırlıyor musunuz?" dedi. nbsp;

O KARAR YOL HÜKMÜNDE
Bakan Yıldız'a Kayseri Lisesi'nde okuduğu dönem alamadığı takdir belgeleri takdim edildi. Elektrik Mühendisleri Odası'nın 'meslekten men' cezasıyla ilgili de Yıldız, "O kararı tanımıyorum. Alın terimle aldım diplomayı. Hukuken de şifahen yok hükmünde" dedi.
Ebru Karatosun KAYSERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...