Taner Yıldız net konuştu: Buradaki kusur, kesinlikle tartışılmaz

Taner Yıldız net konuştu: Buradaki kusur, kesinlikle tartışılmaz

GÜNDEM Haberleri

"Kazanın sebebi adlî ve idarî soruşturmayla ortaya çıkacak. 70'e yakın kalem üzerinde çok farklı denetimlerle birlikte geliyoruz."

Enerji Bakanı Taner Yıldız, ''Zonguldak'ta kömürün ana odağında metan gazı varken burada kızışma var. Bu kazayı çok önemli bir tehdit olarak görüyoruz. Kazanın nedeni idarî-adlî soruşturmayla ortaya çıkacak'' dedi. TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmalarda muhalefet milletvekillerinin Soma'da yaşanan maden kazasıyla ilgili eleştirilerine cevap veren Bakan Yıldız, "Buradaki kusur, kesinlikle tartışılmaz. Bunun paydaşları kim ve hangi kuruluş olursa olsun bununla ilgili yapacağımız çalışmaya itimat etmenizi, inanmanızı özellikle isterim. Enine boyuna irdeleneceğinden hiç birimizin şüphesi olmasın" diye konuştu.
Madenlerdeki denetimlerin farklı bir boyut kazanacağını belirten Yıldız, "Bu kaza ile ilgili son derece temkinli konuştum. Kazanın nereden çıktığı adli ve idari soruşturmayla birlikte olacak. 70'e yakın kalem üzerinde çok farklı denetimlerle birlikte geliyoruz" açıklamasında bulundu. Madencilik konusunda dünyadaki örneklerin incelendiğini belirten Yıldız, "Atladığımız bir şey var mı bütün bunların her birisi enine boyuna sergilenecek" diye konuştu. Bakan Yıldız, Güney Afrika'dan 80-82 dolara kömür getirildini de belirterek, "Yerin 4 metre altından kömür çıkarabiliyorlar. Bizde 600-650 metrelerden çıkıyor" ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...