Taliban 2 yıl önce kaçırdığı Türkü serbest bıraktı

/ Kaynak: İHA
Taliban 2 yıl önce kaçırdığı Türkü serbest bıraktı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Afganistan'ın Kapisa kentinde Taliban tarafından 9 Ocak 2011'de kaçırılan Türk vatandaşı Sertaç Dikilitaş serbest bırakıldı.

Afganistan'ın Kapisa kentinde Taliban tarafından 9 Ocak 2011'de kaçırılan Türk vatandaşı Sertaç Dikilitaş serbest bırakıldı. nbsp;
Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid tarafından yapılan yazılı açıklamada, Dikilitaş'ın bugün Kapisa'nın Tagab ilçesi Desipeder köyünde öğle saatlerinde serbest bırakıldığı duyuruldu. Açıklamada, Türk vatandaşı olan Dikilitaş'ın Türk devletine bir "iyi niyet" göstergesi olarak serbest bırakıldığı ifade edildi. Taliban sözcüsü ayrıca, iki yıl süren esir hayatı boyunca tüm insani haklara sahip olan Dikilitaş'ın bugün yerel yöneticilerden oluşan bir heyete teslim edildiğini bildirdi. nbsp;
18 Aralık 2010 yılında Afganistan'a çalışmak için gelen Adana doğumlu klima ustası Sertaç Dikilitaş'tan yaklaşık 2 yıldır haber alınamıyordu. Afganistan'da yaklaşık 5 bin Türk vatandaşı çeşitli sektörlerde çalışıyor.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...