Taksim'in ortasında 'duran adam' twitter'ın zirvesine yerleşti

Taksim'in ortasında 'duran adam' twitter'ın zirvesine yerleşti

GÜNDEM Haberleri

Taksim Meydanı'nın ortasında öylece duran adam twitter'da zirveye yerleşti. Erdem Gündüz isimli şahıs, 6 saatlik eylemin ardından gözaltına alındı.

Polisin Gezi Parkı eylemcilerini dağıtmasının ardından Taksim Meydanı yeni ve ilginç bir eyleme tanıklık etti. Dansçı ve kareograf Erdem Gündüz, yanında çantasıyla akşam saatlerinde tek başına meydana geldi. Gündüz, hiç kıpırdaman ayakta durarak Atatürk Kültür Merkezi'nde asılı duran Türk bayrağına bakmaya başladı. Hiç konuşmayan ve yaklaşık nbsp;6 saat ayakta duran eylemci, sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu. Eylemi duyanlar, destek için Taksim Meydanı'na koştu. Onlar da Gündüz gibi kıpırdamadan durmaya başladı. Polis, eylemcinin çantasını aradı. Çantadan sadece bisküvi ve su çıktı. Pasif eylem, kısa sürede Türkiye'ye yayıldı. Birçok insan Erdem Gündüz gibi durarak verdiği pozu internette paylaşmaya başladı. Ancak polis, kalabalığın artması üzerine Erdem Gündüz ve yanındakileri gözaltına alarak eyleme son verdi. Bu arada protesto, twitter'ın dünya gündemi sıralamasında #duranadam hashtag'iyle en üst sırada yer aldı.

nbsp;

Taksim'in ortasında 'duran adam' twitter'ın zirvesine yerleşti

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...