Taksim'deki Ahmet Atakan gösterilerinde polis müdahalesi

Taksim'deki Ahmet Atakan gösterilerinde polis müdahalesi

GÜNDEM Haberleri

İstiklal Caddesi üzerinde ise polise havai fişeklerle saldıran bazı göstericilere güvenlik güçleri plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

Taksim 'de Hatay'daki ODTÜ eylemleri sırasında kaybeden Ahmet Atakan 'ı anmak için toplanan gruba polis biber gazı ve tazyikli su yla müdahale etti. Müdahalede kullanılan biber gazı rüzgarın etkisiyle Kasımpaşa'ya gidince, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki Ümit Milli takımın maçına bir süre ara verildi. Hatay'da dün hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ı anmak için İstanbul Taksim'de toplanan gruba polis müdahale etti. Ahmet Atakan'ı anmak için sosyal medyadan yapılan toplanma çağrıları nedeniyle Gezi Parkı kapatıldı. Polis Taksim çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Saat 19.00 sıralarında meydana çıkmak isteyen gruba polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Polisin İstiklal Caddesi'nde göstericilere karşı müdahalesi devam ediyor.
MİLLİ MAÇA 'BİBER GAZI' ARASI
Taksim'deki olaylar Ümit Milli Takım'ın İsveç'le oynadığı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçını da etkiledi. Polisin, protestolarda kullandığı gaz, rüzgarın etkisiyle Kasımpaşa'daki Recep Tayyip Erdoğan Stadı'na ulaşınca, oyuncular etkilendi. Bunun üzerine hakem maça bir süre ara verdi. nbsp;
CENAZE SONRASI GERGİNLİK
Öte yandan 22 yaşındaki Ahmet Atakan Hatay'da toprağa verildi.Atakan'ın cenazesinin ardından yine gerginlik çıktı, 1 polis ve 1 gazeteci yaralandı.

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...