Taksim bombacısına yardım eden terörist Azez’de yakalandı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika... Beyoğlu'ndaki bombalı saldırı eyleminin gerçekleştirilmesinde yardım-yataklık ettiği belirlenen Hüsam A. isimli örgüt mensubu Suriye Azez'de emniyet güçlerince yakalandı.

Geçtiğimiz pazar günü İstiklal Caddesi'ni kana bulayan Suriye uyruklu terörist  Ahlam Albashir'e yardım ettiği belirlenen  saldırının kilit isimlerinden  “Hüsam” kod adlı PKK/YPG'li terörist, Suriye’nin Azez kentinde Türk güvenlik birimlerince yakalandı.

AHLAM ALBASHİR'LE AYNI EVDE KALIYORDU

PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütüne mensup olduğu belirlenen şüphelinin, Beyoğlu'ndaki patlamadan bir yıl önce İstanbul'a geldiği öğrenildi.

SURİYE'YE KAÇMIŞ

Saldırının faili Ahlam Albashır ve beraberindekilerle hareket edip, saldırının hazırlıkları sırasında onlara yardım ve yataklık ettiği belirlenen, patlamanın ardından başlatılan operasyon sırasında da yakalanamayan "Hüsam" kod adlı şüphelinin Suriye'ye kaçtığı tespit edildi.

Emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonla Azez'de yakalanan şüphelinin, sorgusu ve işlemleri yapılmak üzere İstanbul'a getirileceği bildirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...