Taksicinin akılalmaz pazarlığı yolcuları çılgına çevirdi! Taksimetreyi açmadı, kişi başı ücret istedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da taksi sorunu her geçen gün daha da çıkmaza giriyor. Esenyurt’ta yolcu alan bir taksici taksimetreyi açmadı. Taksici aracına aldığı 5 kişiye 300 liralık yola önce bin lira dedi sonra kişi başı 50-60 lira fark istedi. Pazarlığı gündem olan taksiciyle ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü inceleme başlattı. Taksicinin pazarlığı pahalıya patladı, ekstra para isteyen taksiciye 4 bin 405 TL ceza yazıldı.

İstanbul’da dün öğle saatlerinde Koza Mahallesi'nde meydana gelen olayda 34 TDN 40 plakalı taksicinin sürücüsü, yolda bekleyen 5 kişilik grubu görüp taksisine aldı. Taksimetre açmayan sürücü, kilometre hesabı yapıp müşterilerle pazarlığa oturdu. “Taksimetre açmam, 5 kişisiniz, bin TL tutar” diyen taksici, müşterilerin tepkisi üzerine geri adım attı.

Taksicinin akılalmaz pazarlığı yolcuları çılgına çevirdi! Taksimetreyi açmadı, kişi başı ücret istedi

"1 KİŞİ İÇİN 50-60 TL FARK ÖDERSİNİZ"

Duydukları karşısında şok olan vatandaşlar, taksici ile tartışmaya başladı. En son taksimetre açmayı kabul eden sürücü, "1 kişi için 50-60 TL fark ödersiniz" dedi. Bunun üzerine sinirlenen vatandaşlar taksiciye, “Bu alemin akıllısı sen misin? Bin TL’ye karşıya geçerim” diye cevap verdi. Tartışmanın ardından taksiden inen kadınlar, yoldan geçen başka bir taksiye binip 300 TL'ye gidecekleri yere gitti. Taksi içinde yaşanan ücret tartışması ise müşterinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

Taksicinin akılalmaz pazarlığı yolcuları çılgına çevirdi! Taksimetreyi açmadı, kişi başı ücret istedi

PAZARLIK PAHLIYA PATLADI! TAKSİCİYE 4 BİN 405 TL CEZA

Dün öğle saatlerinde Koza Mahallesi'nden Kumburgaz'a gitmek isteyen 5 vatandaşı 34 TDN 40 plakalı ticari taksisine alan R.K. isimli şoför, fazla yolcu olduğunu söyleyerek taksimetreyi açmayıp ekstra para talep etmiş ve pazarlık yapmıştı. Bugün konu ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince inceleme başlatıldı. Yapılan incelemeler sonrası sivil trafik ekiplerince yakalanan sürücü R.K.'ya 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/1-A (taşıma sınırının üzerinde yolcu almak) maddesinden 341 TL ve Ek2/5 (ilgili belediyeden alınan taşıma ruhsatının süresinin bittiği halde yolcu taşımacılığı yapmak) maddesinden 4 bin 64 TL olmak üzere toplam 4 bin 405 TL idari para cezası uygulandı. R.K.'nin kullandığı ticari taksi ise trafikten men edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...