Tahriklere prim yok

Tahriklere prim yok

GÜNDEM Haberleri

Devlet Bahçeli, gece yarısı Meral Akşener’i kapısının önünde protesto eden Üsküdar teşkilatını görevden aldı. Ardından 12 eylemci gözaltına alındı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki sert atışmalardan sonra bir grup MHP’li Akşener’in evinin önünde protesto düzenlemiş, olayı provoke etmişti. Meral Akşener evinden çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak tepki göstermiş, mağdur rolüne soyunmuştu.
Olayın hemen ardından Meral Akşener’in Beylerbeyi’ndeki konutunun önünde partililer basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, İYİ Parti’ye kurulmak istenen “kriminalize etme kumpası”na düşmeyeceklerini ve meşru siyaset zeminini hiçbir surette terk etmeyeceklerini dile getirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de gece saatlerinde evinin önünde toplanan partililere bir konuşma yaptı. Akşener konuşmasında “Ben buraya gelen elli kişiden şikâyetçi olmadım. Çünkü onlar gariban çocuklar” dedi.
Meral Akşener’in İstanbul’daki evinin önünde yaşanan olayın ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gerekli takibatın yapılması hususunda hemen İstanbul Valiliğine talimat verdiğini kaydetti.
İstanbul Valiliği de, izinsiz gösteri ve protestoya katılanlarla hakkında adli mercilere intikal ettirilmek üzere derhâl tahkikat başlatıldığı belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi: Sayın Genel Başkan’ın konut güvenlik tedbirlerinin kaldırılması yönündeki farklı tarihli iki talebine rağmen konut çevre güvenliğini sağlamakla görevli polis ekibi Valiliğimizce görevine devam ettirilmektedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilimizin huzur ve sükûnuna yönelik her türlü eylem ve kişi hakkında yasaların verdiği görev ve yetkiler tereddütsüz yerine getirilecektir.” Ülkücülerin sokağa çıkmasına karşı olan Devlet Bahçeli de Üsküdar İlçe Teşkilatının biletini kesti.
İlerleyen saatlerde protesto gösterisine katılan grubun içinde yer aldıkları belirlenen 12 şüpheli gözaltına alınarak, emniyete götürüldü.
Şüpheliler arasında MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tarafından görevden alındığı açıklanan MHP Üsküdar İlçe Başkanı H.A’nın da bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler hakkında, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet” ile “tehdit” suçlarından işlem yapılacağı belirtildi. Diğer şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...