Tahrik yürüyüşünde kanlı oyun

Düzenleyen:
Tahrik yürüyüşünde kanlı oyun

GÜNDEM Haberleri

Bombalı saldırılarla HDP’yi mağdur gösterip Meclis’e taşıyan kirli plan, şimdi de Kılıçdaroğlu için sahneleniyor...

Ünsal Ergel ANKARA
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tahrik yürüyüşü iki gün evvel büyük bir tehlike atlattı. DEAŞ, kiraladığı minibüsü yürüyenlerin üzerine sürecek, ihale de AK Parti üzerine kalacaktı. Ancak istihbarat bu hainlere izin vermedi. Saldırıyı planlayanların minibüsünden AK Parti flamaları çıktı. Hedef iktidarı suçlu, CHP’yi de mağdur gösterip yürüyüşe desteği artırmaktı. İstihbarat yetkililerinden alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı planı yapan 6 kişinin ilk olarak irtibatlarına bakıldı. Telefon trafiğine yönelik yapılan incelemede şüphelilerin biri Avrupa ülkesi diğeri ise Suriye’de bulunan 2 ayrı DEAŞ’ın yöneticileriyle görüştükleri öğrenildi. Eyleme ilişkin emrin ise Suriye’deki DEAŞ’lı tarafından verildiği kaydedildi.
Bu tablo 2015’i hatırlattı. O tarihte HDP barajı aşsın diye seçim öncesi ‘taşeron’lar sahaya sürülmüştü. 7 Haziran seçimlerinden iki gün önce, Diyarbakır’daki HDP mitinginde bomba patlamış, 5 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. ‘Faili DAEŞ’ açıklaması yapıldı. Ancak Kars’ta jandarmaya teslim olan PKK’lı D.B, bombayı PKK’nın yerleştirdiğini, alana sokan kişinin de mitingde görevli olduğunu söyledi. Teröristin, “Bomba patladıktan sonra örgüt, ‘Artık seçimler garanti. Bizim işimiz kolaylaştı’ diyerek sevindi” ifadeleri tutanağa geçti. 22 Temmuz’da medyaya yansıyan bu ifadeye HDP ve PKK’dan yalanlama gelmedi. D.B. ayrıca, örgütün 20 Temmuz’dan sonra ses getirecek eylem planladığını söyledi. İtirafçının söylediği gibi 20 Temmuz’da Suruç’ta bomba patladı, 32 gencimiz hayatını kaybetti. Yine DAEŞ dendi, ama DAEŞ üstlenmedi. Olay yerinde bulunamayan canlı bombacının kimliğini, 14 saat sonra HDP’liler teslim etti. ‘Bombacıyı nereden tanıdıkları’ gibi, HDP’lilerin olay öncesi polise arama yaptırmaması, hiçbir vekilin eylem alanında olmaması ve tanımadıkları kişinin nasıl aralarına karıştığı soruları da cevapsız kaldı. Onlarca can kaybı sonrası kaos günleri başlamıştı. Mağdur olarak sunulan HDP, sandıktan istediğini desteği alıp Meclis’e girdi. Ancak kısa süre sonra yakalanan PKK’lılar “İki saldırıyı da Kandil yaptı” diyerek kanlı planı itiraf etti.
ÖRGÜTLER DEVREDE...
İstihbarat birimlerinden alınan bilgiye göre bazı sol örgütlerin Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin yürüyüşünü bir kalkışmaya yöneltmek için hazırlık yaptığı öğrenildi. İstihbarat ayrıca PKK’ya yönelik de çalışıyor. Özellikle grubun İstanbul Sultanbeyli’ye civarında saldırı planladığını belirten yetkililer, bu gruba yönelik de operasyon yapmak için hazırlık içinde olduklarını ifade ettiler. İstanbul Büyükada’da önceki gün bir grup STK temsilcisinin gözaltına alındığını da belirten istihbarat yetkilileri, bu grubunda “Gezi Olayları” gibi “Kılıçdaroğlu’na saldırı sonrasında alınacak tavırların belirlenmesi için toplantı” yaptığını belirttiler.

Tahrik yürüyüşünde kanlı oyun

YOLLAR VATANDAŞA ÇİLE OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü için dün olduğu gibi bugün de D-100 kara yolunun İstanbul yönü ulaşıma kapatıldı. Taşvancıl’dan Gebze’ye doğru yürüyen gruptan dolayı D-100 karayoluna bağlanan yan yollar da kamyon, TIR ve çekicilerle kapatıldı. Kılıçdaroğlu’nun geçeceği güzergâhta polisler ve jandarmalar güvenlik tedbirleri aldı, polis helikopteri ise güzergahta uçarak kontrollerde bulundu. Vatandaş ise sıcak havada adım adım akan trafikle cebelleşti. Sakarya’da yaşayan Yakup Çoruh isimli bir vatandaş ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Çoruh, “Milletin seyahat özgürlüğünü kısıtlıyorlar. Vatandaşlar yollarda çok mağdur durumda. Çözüm bu yürüyüşün sonlandırılması” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, pazar günü Kılıçdaroğlu’nun yapacağı mitinge en az 1,5 milyon kişinin katılacağını söyledi. Miting için gerekli güvenlik önlemlerinin alındığına işaret eden Canpolat, emniyet personelinin yanı sıra 5 bine yakın partilinin de alanda görevli olacağını bildirdi.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...