'Tahliyeci' hakim Özçelik tutuklandı

'Tahliyeci' hakim Özçelik tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

'Paralel Yapı' soruşturmasında tutuklanan 75 şüpheliyi gece yarısı tahliye etmeye çalışan hakimlerden Metin Özçelik tutuklandı

İstanbul'daki paralel yapı operasyonu kapsamında tutuklanan aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da bulunduğu 75 şüpheliye tahliye yolu açan ve kısa bir süre önce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan İstanbul 29. Asliye Ceza Hakimi Metin Özçelik ve 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer hakkında gözaltı kararı verildi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hakimler Mustafa Başer ve Metin Özçelik'i, 'örgüt üyesi' oldukları iddiasıyla tutuklanmaları talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti. Mahkeme, yapılan sorgulamanın ardından her iki hakim için tutuklama kararı verdi. Özçelik cezaevine gönderilirken, Başer'in arandığı belirtildi.
Geçtiğimiz Pazartesi günü HSYK 2. Dairesi olağanüstü toplanarak, tahliye krizine sebep olan hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer'i 'tedbiren' açığa almıştı. Soruşturmanın devam edebilmesi için HSYK 3. Daire de hakimler hakkında soruşturma ve inceleme izni vermişti. nbsp;İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemelerinin aldığı tahliye kararların usul ve yasaya aykırı olduğunu belirterek, "yok hükmünde" olduğunu açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...