Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde!

GÜNDEM Haberleri

Rusya, Tahıl Koridoru Antlaşmasını durdurma kararı aldıktan sonra gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak görüşmeye çevrildi. Bugün yapılacak görüşmede, Tahıl Anlaşmasının yeniden yürürlüğe girmesi, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Türkiye-Rusya ilişkileri ele alınacak.

Karadeniz'in savaşan iki ülkesi Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye'nin arabuluculuğunu yaptığı Tahıl Antlaşması imzalanmıştı. Ancak Rusya 17 Temmuz'da biten antlaşmanın uzatılmasına izin vermedi ve antlaşmayı durdurdu. Rusya'nın Tahıl Koridoru Antlaşmasını durdurma kararı sonrasında, Rusya Devlet Başkanı Putin'i antlaşmaya geri dönmesi için ikna etme çalışmaları sürüyor.

Ensonhaber'in haberine göre, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM'ler arasında imzalanan antlaşmayla birlikte 22 Temmuz 2022 tarihinden itibaren 33 milyon tona yakın tahıl bir yıl içerisinde Ukrayna limanlarından taşındı. Birleşmiş Milletler'in Rusya'yı antlaşmaya geri dönmesi için verdiği çaba sonuçsuz kalınca, gözler Putin ile iyi ilişkileri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde!

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞECEK!

Tahıl Antlaşmasının ilk imzalandığı dönemde en büyük paylardan birine sahip olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez tahıl koridorunun yeniden açılması için devreye girecek. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile görüşen Erdoğan, bugün Vladimir Putin ile görüşecek. İkili arasında telefon görüşmesi yapılması bekleniyor.

ZİRVEDE GÜNDEM TAHIL KORİDORU!

Dünya gözünü ikilinin bugün yapacağı zirveye çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in yapacağı görüşmeden çıkacak sonuç milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. İki lider tahıl koridorunun yanı sıra Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulması ve Rusya-Ukrayna arasında kalıcı ateşkes sağlayacak barış görüşmelerini ele alması bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİLİNİZ ÇEKEBİLİR!

Kaynak:Ensonhaber-Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...