Tabuta, çantaya, beşiğe bomba tuzaklamışlar

Düzenleyen:
Tabuta, çantaya, beşiğe bomba tuzaklamışlar

GÜNDEM Haberleri

Şu ana kadar 643 teröristi temizleyen asker ve polisi alt edemeyeceğini anlayan hainler ayakta kalmak için her yolu deniyor

Güvenlik güçlerinin karşısına çıkmaktan korkan PKK’lılar, terk ettikleri her yeri sinsice tuzaklıyor. Şu ana kadar sadece 3 bölgede 643 teröristi temizleyen asker ve polisi alt edemeyeceğini bilen hainler her yolu deniyor. Teröristler artık bilinen yollar dışında beşiklere, okul çantalarına hata tabutlara bomba tuzaklıyor. 
Güvenlik güçleri, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ile Diyarbakır’ın Sur ilçelerinde K-9 dedektör köpekleri eşliğinde yürütülen arama ve tarama faaliyetlerinin fotoğraflarını paylaştı. Aramalarda, tabut içerisine saklanan makineli tüfek ve el bombaları ile okul çantasına gizlenen etrafı çivilerle sarılı el yapımı patlayıcının fotoğrafları, teröristlerin hainlikte sınır tanımadığını ortaya koydu. 
Güvenlik güçleri, Cizre’de ise bir evde bebek beşiğine tuzaklanmış el yapımı bomba tespit etti. Sivil vatandaşların hayatını hiçe sayan hainlerin, beşiğe koyup bir iple kapı koluna bağladıkları el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerince imha edildi.

Tabuta, çantaya, beşiğe bomba tuzaklamışlar

İHA’LARI DA VARMIŞ!
 Operasyonda PKK tarafından kullanılmaya başlanan uzaktan kontrolle görüntü kaydeden ait RQ-20 Puma modeli sabit kanatlı İnsansız Hava Aracı da (Mini İHA) ele geçirildi. 2007 yılında üretilmeye başlanan İHA’nın fiyatının 250 bin dolar olduğu belirtildi. Elle atılarak kalkış yapan Mini İHA’nın gündüz ve kızılötesi kamerası bulunuyor. Maksimum hızı 83 kilometre olan Mini İHA’nın havada kalış süresinin 2 saat oluğu öğrenildi. Kanat açıklığı 2.8 metre, maksimum kalkış ağırlığı ise 5,9 kilogram olan Mini İHA’nın menzilinin 15 kilometre olduğu ve irtifasının ise 10 bin fit olduğu belirtildi. GPS kullanarak, su yüzeyi dahil olmak üzere belirlenen bir noktanın 25 metre civarına otomatik iniş yapabildiği öğrenildi. İHA’nın üzerinde Silopi Belediyesi yazılı naylon bir poşete sarılı olduğu görüldü. 
Bu arada Mardin'in Nusaybin ilçesinde, servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 9 polis memuru ve 1 vatandaş yaralandı.
YAKALANACAKTI, İNTİHAR ETTİ
Van’da ise polis ekipleri, bir apartmanın 5'inci katındaki daireye operasyon düzenledi. İçeride bulunan PKK’lı 1 terörist yakalanacağını anlayınca silahıyla kafasına ateş ederek hayatına son verdi.

Tabuta, çantaya, beşiğe bomba tuzaklamışlar

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...