Suudi Arabistan'a yaptırım sinyali

Düzenleyen:
Suudi Arabistan'a yaptırım sinyali

GÜNDEM Haberleri

Kral Selman ile görüşeceğini açıklayan ABD Başkanı Trump, Kaşıkçı olayıyla ilgili bugüne kadarki en sert tepkisini verdi.

Washington Post yazarı Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önündeki bekleyiş sürerken, ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Trump "Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan Konsolosluğunda öldürüldüyse cezası ağır olacaktır" dedi. Amerikan CBS kanalına verdiği mülakatta Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin soruları cevaplandıran Trump, Kaşıkçı’nın akıbetini henüz tam olarak bilemediklerini ve Suudi tarafıyla yaptıkları görüşmelerde iddiaların reddedildiğini söyledi. Trump, Kaşıkçı’nın Suudiler tarafından öldürüldüğüne yönelik iddialara ilişkin, “Eğer durum böyleyse bu bizi çok kızdırır. Yakın bir gelecekte elimizde bir cevap olacaktır” diye konuştu. Suudi Arabistan ile mevcut askerî anlaşmaların devam edeceğini belirten Trump, iddiaların doğru olması halinde Suudi Arabistan’ı cezalandırmanın başka yollarının da olduğuna işaret ederek, “Konuştuğumuz kişi bir gazeteciydi. Eğer durum anlatıldığı gibiyse bu gerçekten çok berbat ve kötü bir durum. Biz bunun sonuna kadar gideceğiz ve bunun cezası ağır olacak” dedi. Kral Selman ile görüşüp görüşmediği sorusu üzerine Trump "Henüz görüşmedim ancak Kral Selman'ı arayıp görüşeceğim”diye konuştu.

Suçlamalar yanlışmış

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayif, Suud vatandaşı Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ve bu konuda Kraliyet hükûmetini suçlayan ifadelerin yersiz olduğunu söyledi. Bakan Abdulaziz, Suud Hükûmetinin uluslararası normlar ve geleneklere ve konvansiyonlara bağlı olduğunu belirtti. Bakan Abdulaziz, Türkiye’deki ortak araştırma komitesinin çalışmalarını överek, araştırma usullerini ve hukuki prosedürü etkilememesi için medyanın önemine vurgu yaptı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...