Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Kaşıkçı cinayetinin zanlıları Arabistan'da yargılanacak

Düzenleyen:
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Kaşıkçı cinayetinin zanlıları Arabistan'da yargılanacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Olay ülkemizde yaşandı, 18 zanlıyı biz yargılayalım" sözleri üzerine Suudi Arabistan'dan açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Cübeyir "Kaşıkçı cinayetinin zanlıları ülkemizde yargılanacak" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı, Türkiye, İran ve ABD hakkında açıklamalarda bulundu. 

TÜRKİYE VE KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

el-Cubeyr, Kaşıkçı cinayetinin histerik bir hal aldığını söyleyerek, Suudi yetkililerin Türkiye'de Türk meslektaşları ile birlikte koordineli çalıştığını ifade etti. Bakan sözlerine, soruşturmanın zaman aldığını ve gerçeklerin günler geçtikçe ortaya çıkacağını ekledi.

Türkiye ile ilgili açıklamalarına devam eden el-Cubeyr, Türkiye'nin dost bir ülke olduğunu söyleyip, "Onlarla iyi bir iş ve yatırım birlikteliğimiz var" dedi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE RET

el-Cubeyr ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin talep ettiği "Şüpheliler Türkiye'de yargılansın" isteğini reddederek "Kaşıkçı cinayetinin şüphelileri Suudi Arabistan'da yargılanacak" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...