Susurluk gibi

/ Kaynak: İHA
Susurluk gibi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Öcalan'ın kaldığı İmralı Cezaevinin Müdürü, esrarengiz trafik kazasında ölümden döndü.

Abdullah Öcalan'ın 1999 yılından beri tutuklu bulunduğu Bursa İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman, Bursa'nın İnegöl ilçesinde önceki gece esrarengiz bir trafik kazası geçirdi. Duzman, kendi kullandığı resmi araç ile Bursa'dan Ankara'ya giderken, İnegöl Mezitler Bölgesi Eski Karacakaya köyü mevkiinde, karşı yönden gelen sürücü Hüseyin Yolcu yönetimindeki glikoz şeker yüklü TIR ile çarpıştı. TIR'ın ön kısmının üstünden geçtiği araç hurdaya dönerken, Duzman'ın araçta bacağı sıkıştı. Müdüre ilk müdahaleyi kaza yerinden geçen kamyon sürücüleri levyeler yardımı ile ilkel yöntemlerle yapmaya çalıştı. Daha sonra olay yerine gelen İnegöl Belediyesi İtfaiyeyi Arama Kurtarma ekipleri; kesici aletlerle aracın kapısını keserek sol bacağı koltuk ve ön panel arasında sıkışan Duzman'ı kurtardı. Duzman ile kazada yaralanan TIR sürücüsü Hüseyin Yolcu, İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
SAĞLIK DURUMU İYİ
Kazanın ardından Bursa ve İnegöl Cumhuriyet Başsavcıları kaza yerine giderek incelemelerde bulundu. Duzman'ı hastanede ziyaret eden AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin, "Sağlık durumu iyi. Elinde, sağ ve sol ayağında kırıklar var. Bilinci açık" dedi. Tam da çözüm sürecinin kritik aşamada olduğu bir dönemde meydana gelen şüpheli kaza, akıllara Susurluk skandalını getirdi. 3 Kasım 1996'da Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde meydana gelen trafik kazası sonucu, devlet-siyaset-mafya ilişkileri ortaya çıkmıştı. Bir kamyonun yol açtığı kazada, DYP Şanlıurfa milletvekili Sedat Edip Bucak yaralanmış; İstanbul Kemalettin Eröge Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kocadağ ile Abdullah Çatlı ve Gonca Us hayatını kaybetmişti.
ÇANTADA NE VARDI?
Glikoz şeker yüklü TIR'ın çarptığı araç hurdaya dönerken Müdür Ahmet Duzman, araç içerisinde sıkıştı. Olay yerine gelen İnegöl Belediyesi itfaiye arama kurtarma ekipleri, kesici aletlerle aracın kapısını keserek sol bacağı koltuk ve ön panel arasında sıkışan Duzman'ı sıkıştığı yerden kurtardı. Ahmet Duzman'ın Bursa'dan Ankara'ya gizli ve önemli evraklar götürdüğü öğrenildi. Nitekim Duzman'ın kurtarma çalışmaları sırasında yanında bulunan çantayı sıkı sıkı tutması dikkat çekti. nbsp;

Bakan Güler: Kazada şüpheli bir durum yok nbsp;

İçişleri Bakanı Muammer Güler, dün Emniyet Genel Müdürlüğünün çevik Kuvvette verdiği iftar yemeğinde İmralı Cezaevi Müdürü Ahmet Duzman'ın geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili ilk açıklamayı nbsp;gazetemize yaptı. Güler, " Susurluk gibi şüpheli bir kaza değil. Olay yeri ilk inceleme ve tespitler kazada şüpheli bir durum olmadığı yönünde. Olay adli mercilere yansıdı. Ancak şu an için ölüm şüpheli bir durum içermiyor" dedi. Arzu Yıldız
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...