'Sürpriz'de 91 gözaltı 24 tutuklama

'Sürpriz'de 91 gözaltı 24 tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Ekonomiye ağır hasar veren sürpriz operasyon kapsamında aralarında iş adamları, bürokratlar ve memurların da bulunduğu 91 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 3 ayaklı soruşturmada toplam 91 kişi gözaltına alındı. Bunların 10'u Emniyetteki nbsp;işlemlerinin ardından serbest kaldı. 4 gün tutulduktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerin sayısı ise 81 oldu. Bunlardan Ali Ağaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 24'ü Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de dahil 33'ü ise mahkemeden serbest bırakıldı. Tutuklanan 24 kişi ise Metris, Paşakapısı ve Maltepe cezaevlerine gönderildi.Adliyede sloganlı karşılama
17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan ve dün sabah mahkeme tarafından serbest bırakılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, adliye çıkışında "Dik dur eğilme, Fatih seninle" sloganlarıyla karşılandı. 07.40 sıralarında kendisini bekleyen araçla edliyeden ayrılan Demir, soruları cevapsız bıraktı.
Erdoğan Bayraktar: Oğlumun masumiyetine inanıyorum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, nbsp;İstanbul merkezli soruşturmada gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar'ın "masum olduğuna" inancının tam olduğunu söyledi. Oğluyla birlikte gözaltına alınan kişilerin tamamının tutuklanmayı gerektirecek bir unsura rastlanmadığı için serbest kaldığını hatırlatan Bakan Bayraktar'ın değerlendirmesi şöyle: "Soruşturma kapsamında iddia edilen hususların hiçbirinin şahsımla bir ilgisi bulunmamaktadır. nbsp;Yine aynı şekilde oğlum ve çalışma arkadaşlarımın da masum olduklarına inancım tamdır. nbsp;Bu manada süreci dikkatle takip ettiğimizi ifade ediyor hukukun üstünlüğüne ve masumiyet karinesine özellikle bunu uygulamakla yükümlü olanların daha bir özen göstermesi gerektiğini düşünüyorum."
Önceki gece mahkeme tarafından serbest bırakılmasının ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Bakan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar da "Adalete Güveniyoruz. Hiçbir şey anlamadık. Allah yardımcımız olsun. Biz her şeye hazırdık. İtikatlı insanlarız" diye konuştu. Haber Merkezi nbsp;ANKARA





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...