Suriyelilerin Büyükşehir dramı, 'Mülteciler çetelerin kıskacında'

Suriyelilerin Büyükşehir dramı, 'Mülteciler çetelerin kıskacında'

GÜNDEM Haberleri

Katliamdan kaçanlar, İstanbul, Ankara ve İzmir'e akın ediyor. Sığınmacılar, soğuk ve salgın hastalıklar yetmiyormuş gibi bir de çetelerle uğraşıyor.

İç savaş yüzünden İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere akın eden Suriyeli mültecileri yaşadıkları yerde ziyaret ettik; içler acısı manzarayla karşılaştık. Dondurucu kış kapıya dayanırken hastalık ve açlıkla karşı karşıya kalan mülteciler, vatandaşların verdiği çadırlarda günlük hayatlarını sürdürüyor. İstanbul'da Bahçelievler, Kanarya, Fatih gibi bölgelerde bulunan mahalli yönetimlerin sadece yiyecek ve erzakla destek vermeye çalıştığı mültecilerin erkekleri işsizlik yüzünden bunalıma giriyor. En büyük zorluğu kadınlar ve çocuklar çekiyor. Salgın hastalıklara yakalanan çocuklar ve hamile kadınlar, resmi statü içinde yer almadıkları için hastanelerde tedavi edilemiyor. Gazetecilere tepki gösteren mülteciler, medyada yaşadıkları şartların değil, siyasi duruşlarının haber yapıldığını belirtiyor: "Sınırı geçtik. Bizi buralarda daha iyi bir hayatın beklediğini düşündük. Şimdi çocuklarımız hasta ve tedavi bile ettiremiyoruz. Ayrıca kötü niyetli insanlar etrafımızı çevirmiş durumda. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı, çetelerin elinden korumaya çalışıyoruz. Bizi buralardan kurtarsınlar. Başımızın üzerinde bir çatı, sıcak yiyecek ve çocuklarımızın tedavi edilmesini istiyoruz." nbsp;
M. Sırrı ÖNÜR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...