Suriyeli göçmenlerin cenazeleri ülkelerine gönderildi

/ Kaynak: CHA
Suriyeli göçmenlerin cenazeleri ülkelerine gönderildi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Bodrum'da kaçak yollardan İstanköy Adası'na gitmeye çalışırken botları batıp hayatını kaybeden 8 göçmenin cenazeleri Suriye'ye gönderildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesi Turgutreis beldesinden Yunanistan'a geçmeye çalışırken bindikleri botun İstanköy (Kos) açıklarında batması sonucu hayatını kaybeden 8 göçmenin cenazesi Suriye'ye gönderildi. Suriye'deki savaştan kaçarak İstanköy (Kos) Adası'na yasadışı yollarla geçmek isteyen 8 göçmen, botlarının ada açıklarında batması sonucu hayatını kaybetmişti. 1'i hamile kadın, 4'ü çocuk 8 kişinin cesetleri balıkçı ağlarına takılarak ve yapılan aramalar sonucu bulunmuştu. Hayatta kalan 5 Suriyeli ise Yunanistan'daki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Büro Amirliği'ne gönderildi. Hayatını kaybeden 8 göçmenin cenazesi, Almanya'dan gelen yakınlarına teslim edildi. Hayatta kalanlar ise işlemlerinin ardından sınır dışı edildi. Ölen göçmenlerden 8 aylık hamile Jamo Jıhan'ın (21) cenazesini Almanya'da bulunan kardeşi Mustafa Jıan almaya geldi. Jıan, kız kardeşinin Suriye'de bulunan savaştan kaçtığını belirterek, "Suriye'den kaçıp Türkiye'ye gelmişler. Denize açılmışlar ve tekne su alınca batmışlar. 3 akrabam kayıp. 22 yaşında ablam vardı hamile, o hayatını kaybetti. Eniştem kayıp toplam 11 kişilerdi ve 8 kişinin cenazesi burada. Cenazeleri teslim alıp Suriye'ye götüreceğiz. Suriye'de iç savaş var. O yüzden Suriye'den kaçıyorlar. Bu işin Türkiye ile alakası yok. Araplar karşıya geçirmiş" dedi. Bodrum Devlet Hastanesi morgunda bulunan 6 cenaze ve Muğla Adli Tıp Kurumu'nda bulunan 2 cenaze, yapılan işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Göçmenlerin cenazeleri, Bodrum Kaymakamlığı tarafından tahsis edilen cenaze araçları ile Suriye'ye gitmek üzere Milas-Bodrum Havalimanı'na götürüldü. Cenazesi ailelerine teslim edilen 8 göçmenin isimlerinin Ahmado Perıfan (13), Jamo Jıan (21), Sheık Nabo Izdhar (40), Jartou Khalıl (25), Ahmado Amır (4), Como Nazlıh (21), Halıl Ahmedo (8), Ahmedo Peritan (4) olduğu öğrenildi. Bu arada, Arab Arbo (22), Moxmad Jartow (24), Ahwar Axmdo (15) isimli 3 Suriyeli göçmenin arama çalışmalarında bulunamadığı ve halen kayıp oldukları öğrenildi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...