Suriye'den Türkiye'ye hem tehdit hem suçlama

Suriye'den Türkiye'ye hem tehdit hem suçlama

GÜNDEM Haberleri

Suriye, Türkiye'nin tampon bölge önerisini egemenliğe saldırı olarak değerlendirecek.Koalisyon ülkelerinin genelkurmay başkanları Washington'da toplanacak.

Türkiye'nin tampon bölge planına Suriye yönetiminden sert tepki geldi. Suriye hükümeti Türkiye sınırında tampon bölge oluşturulmasını 'saldırı' olarak algılayacağını açıkladı.


Suriye resmi haber ajansı Sana'da yer alan haberde, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat'ın tampon bölge konusunda sert açıklamalarına yer verildi.


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Türkiye'nin tampon bölge planını desteklediğine yer veren Sana, Fransa'nın bu fikri desteklemesinin Şam'da 'Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saldırı' olarak değerlendirildiğini belirtti.


Habere göre Mikdat, Türkiye'nin 'teröristleri silahlarla desteklediği' suçlamasını da yineledi. (DW Türkçe)


WASHINGTON'DA STRATEJİ ZİRVESİ nbsp;
Bu arada IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyona dahil ülkelerin genelkurmay başkanlarının pazartesi günü bir araya gelerek Irak ve Suriye'deki ortak stratejiyi masaya yatıracakları bildirildi.


Alman haber ajansı dpa'ya konuşan üst düzey bir Amerikalı ordu yetkilisi, ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'in yirmiyi aşkın mevkidaşına davetiye gönderdiğini, zirvenin Pazartesi akşam yemeğiyle başlayarak Salı günü Washington yakınındaki Andrews Askeri Üssü'nde devam edeceğini kaydetti.

RUSYA'DAN TAMPON BÖLGE AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, Suriye'de tampon bölge oluşturulmasına ancak Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin karar verebileceğini söyledi.


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır Lukaşeviç, Moskova'da düzenlenen aylık basın brifinginde konuşan Lukaşeviç, "Türkiye-Suriye sınırında tampon bölge oluşturulmasına sadece BM Güvenlik Konseyi karar verebilir.


Irak ve Libya'da bunun nasıl olduğunu ve ne sonuçlar doğurduğunu hatırlıyorsunuz. Ülkelerin veya koalisyonların bu konuda tek başına aldıkları kararlar meşru değildir" dedi.


Lukaşeviç, herhangi bir ülkenin topraklarında terörle mücadele operasyonu düzenlenirken, o devletin temel hakları ve çıkarlarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Ancak şimdi yaşadığımız örnekte buna dikkat edilmedi ve edilmiyor" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...