Suriye’de soykırımı 10 yıl neden izlediler

Düzenleyen:
Suriye’de soykırımı 10 yıl neden izlediler

GÜNDEM Haberleri

Rusya’nın Ukrayna işgal girişiminin hemen ardından harekete geçen BM ve benzer uluslararası kurumlar Arakan, Karabağ, Filistin, Irak, Afganistan ve Suriye’de yıllarca süren ihlal ve toplu katliamlara karşı kayıtsız kaldı. Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, bize karşı yüzlerce savaş suçu işlendi ancak şu an haklı olarak sergilenen duyarlılık Suriye halkından esirgendi. Ruslar tıpkı Ukrayna gibi topraklarımızı işgal edip insanlarımızı katlederken vicdanlar uyanmadı sözleri ile sergilenen çifte standarda tepki gösterdi. Türkiye gazetesine özel açıklamalarda bulunan Abdurrahman Mustafa, biz sadece adalet ve özgürlük isteyen bir milletiz. Soykırıma maruz kaldık ve uygar dünya sadece seyretti’ ded

Yılmaz Bilgin 

SUSARAK ORTAK OLDULAR 

Suriye’de işlenen suçlara karşı kayıtsız kalmanın suçluları daha fazla cesaretlendirdiğini savunan Suriye Geçici Hükümet Başbakanı Mustafa, bu nedenle de susmak bir tür teşvik etmekti. Yani susarak bu vahşete ortak oldular. Putin’de doğal olarak katliam stratejisini başka coğrafyalara taşıdı ve yineledi. Uluslararası toplumu elimizde ki suç delilleri ile defalarca uyardık. Ancak göz yumuldu ve bu ihmal şimdi Ukrayna’da yeni bedeller ödetiyor’ dedi.

SURİYE'Yİ ÖTEKİ OLARAK GÖRDÜLER 

Ukrayna’da Rus ordusunun ihlalleri için harekete geçen Batılı ülkelerin Suriye’yi dil, millet, kültür ve din olarak ötekileştirdiğini vurgulayan Mustafa’ya göre Ukrayna konusunda batılıların çıkar dengeleri de sonuca etki eden faktör. Bir diğer boyut ise Batılılar Suriye’de olup bitenlerin uzak olaylar dizesi olarak gördü. Şimdi ise kendilerine yönelen tehdidi coğrafi olarak ta hissediyorlar. Bu sebeple de Suriye’de kınama düzeyini aşmayan tepkiler Ukrayna konusunda hiç vakit kaybetmeden somut eylemler olarak karşılık buldu. Abdurrahman Mustafa, Ukrayna halkını en iyi anlayan milletin kendileri olduğunu ancak aynı saldırgana karşı Suriye halkının maruz kaldığı suçlara sessiz kalan ya da destek vermeyenlerin tarih önünde suçlu olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...